HAMBURG PRIŽELJKUJE ČUDO: ''Švabe'' većinu posla odradile pre četiri dana

V.M.

05. 06. 2023. u 11:58 >> 11:58

U revanš utakmici bundesligaškog baraža fudbaleri HSV-a će dočekati Štutgart.

ХАМБУРГ ПРИЖЕЉКУЈЕ ЧУДО: Швабе већину посла одрадиле пре четири дана

Foto: Profimedia

Pre četiri dana na ''Mercedes-Benc areni'' Štutgart je ubedljivo slavio sa 3:0, poveo je golom Kevina Mavropanosa u prvom minutu, a nakon toga je Žirasi promašio penal, ipak, to nije omelo ''švabe'' koje su pogocima Vagnomana i Žirasija podebljale prednost i samo čudo večeras može spasiti Hamburg od još jednog razočaravajućeg kraja sezone.

Domaćin je regularni deo sezone završio na trećem mestu, sa bodom manje od vodećeg dvojca Hajdenhajma i Darmštata i teško da će se vratiti u Bundesligu iz koje je po prvi put ispao 2018. godine. U poslednjem kolu delovalo je da će četa Tima Voltera uspeti kada je slavila protiv Sandhauzena sa 1:0, ali Hajdenhajm je u sudijskoj nadoknadi preokrenuo protiv Jan Regenzburga (2:1), pretekao ga na tabeli i tako slomio srca nekadašnjeg prvaka Evrope.

Prošle godine HSV je takođe igrao u baražu, samo je tada u prvom susretu savladao Hertu iz Berlina sa 1:0, ali nije uspeo da održi tu prednost i u revanšu je poražen rezultatom 0:2.

Sa druge strane, Štutgart je takođe u poslednjem kolu mogao da obezbedi opstanak u Bundesligi, ali je na svom terenu podelio bodove sa Hofenhajmom i tako propustio šansu da pretekne petnaestoplasirani Auzgburg koji je izgubio od Menhegladbaha.

Ipak, posle odličnog izdanja pre četiri dana to sve izgleda kao davna prošlost i može se reći da je četa Sebastijana Henesa skoro pa završila posao pobedom od 3:0 na ''Mercedes-Benc areni''.

Od kada je četrdesetjednogodišnji stručnjak preuzeo kormilo, ''švabe'' su se dosta popravile i o tome svedoči podatak da su na poslednjih devet ligaških utakmica doživele samo dva poraza i osvojile pristojnih 13 bodova.

Što se tiče izostanaka, kod domaćina neće biti Benesa, Katerbaha, Mikela, Nemeta, Suonena i Vuškovića. 

Sa druge strane, Henes će na ''Folksparkstadionu'' biti lišen usluga Bredlova i Kataranasa.

Verujemo da ćemo gledati jedan otvoren meč jer HSV mora napasti od prvog minuta, očekujemo da će biti dosta šansi i tipujemo golove na večerašnjem susretu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: |1+&2+ (kvota 1,43)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)