''CRVENI BIKOVI'' BRANE TROFEJ: Frankfurt juri svoj šesti DFB Pokal

V.M.

03. 06. 2023. u 09:12 >> 09:12

U finalu Nemačkoj kupa na ''Olimpijskom stadionu'' u Berlinu, Lajpcig će ukrsititi koplja sa Ajntrahtom iz Frankurta.

ЦРВЕНИ БИКОВИ БРАНЕ ТРОФЕЈ: Франкфурт јури свој шести ДФБ Покал

Foto: Profimedia

Lajcpig se nalazi u odličnoj formi, ostvario je šest uzastopnih pobeda u prvenstvu, obezbedio je plasman u Ligu šampiona i sa dosta samopouzdanja dolazi u prestonicu da odbrani trofej koji je prošle godine osvojio nakon boljeg izvođena penala od Frajburga. Sa druge strane, Ajntraht je savladao upravo Frajburg u poslednjem kolu Bundeslige rezultatom 2:1 i tako je obezbedio sedmo mesto koje vodi u Ligu konferencija iduće sezone, ipak ako bi ''orlovi'' večeras trijumofvali, kao osvajači Nemačkog kupa plasirali bi se u Ligu Evrope.

Što se tiče samog puta do finala Lajpcig je prvo dominantno savladao Teutoniju (8:0), nakon toga je bio bolji od HSV-a (4:0), usledio je trijumf protiv Hofenhajma (3:1), u četvrtfinalu savladan je Dortmund (2:0), a u polufinalu ''crveni bikovi'' su u reprizi prošlogodišnjeg finala porazili Frajbrug (5:1).

Četa Marka Rozea je prošle sezone osvojila svoj prvi kup u istoriji i večeras će biti orni da ponove taj uspeh.

Ajntraht se prošetao do finala. Redom je bio bolji od Magdeburga (4:0), Štutartera (2:0), Darmštata (4:2), Union Berlina (2:0) i Štutgarta (3:2).

Ekipa iz Frankfurta u ovaj meč ulazi u dosta solidnoj formi jer je na poslednjih pet ligaških utakmica pokupila deset bodova.

''Orlovi'' su prošle godine osvojili Ligu Evrope i večeras će imati priliku da osvoje trofej drugu sezonu zaredom.

Današnji rivali su ove sezone igrali goleade, na prvom meču je slavio Ajntraht sa 4:0, dok je Lajcpig uzvratio krajem feburara rezultatom 2:1.

Dobra vest je da nema bitnih izostanaka i da će oba trenera imati mogućnost da izvedu najboljih 11 igrača na ''Olimpijski stadion'' u Berlinu.

Verujemo da ćemo gledati uzbuljiv meč u kojem će biti dosta pogodaka.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG&3+ (kvota 2,00)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju