SERGEJ I LACIO JURE NAJBOLJI PLASMAN U 21. VEKU: ''Azuri'' pet kola ne znaju za poraz!

V.M.

03. 06. 2023. u 12:15 >> 12:15

U poslednjem kolu Serije A, Empoli će dočekati ''nebeskoplave'' iz Rima.

СЕРГЕЈ И ЛАЦИО ЈУРЕ НАЈБОЉИ ПЛАСМАН У 21. ВЕКУ: Азури пет кола не знају за пораз!

Foto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Domaćin je odigrao dosta solidno ove sezone, bez većih problema je obezdbedio opstanak, a večears bi pobedom mogao da se popne na 12. mesto na tabeli. Što se tiče Lacija, on je trenutno drugi sa dva boda prednosti u odnosu na Inter i pokušaće da ostane tu što bi mu bio najbolji plasman od šamšionske sezone 1999/2000.

''Azuri'' pružaju veoma dobre partije u završnici sezone i neporaženi su na poslednjih pet utakmica u kojima su ostvarili tri pobede uz dva remija, jedan od njih odigrali su proteklog vikenda kada su podelili bodove sa Veronom koja je povela prekko Gaiča, ali je auto-golom Manjani postavio konačnih 1:1.

Empoli se ove godine preplatio na remije, odigrao je 13 nerešenih utakmica u dosadašnjem toku takmičenja i samo je Salernitana više puta delila bodove u Seriju A (15).

Lacio se odličnim igrama nakon Svetskog prvenstva probio u vrh tabele i zasluženo će se vratiti u Ligu šampiona. Velike zasluge za to idu sjajnom Mauriciju Sariju koji je od dosta prosečnog tima napravio veoma borbenu četu koja je predvođena Milinkovićem Savićem i Imobileom napravila veliki uspeh.

Glavna odlika ove borbene ekipe je sjajna igra u odbrani, do prošlog su bili najbolja defanizivna jediica u ligi ali to se promenilo u trijumfu nad Kremonezeom (3:2) i sada taj epitet pripada šampionu Napoliju.

''Nebeskoplavi'' su vezali dve pobede u poslednja dva kola (Udineze, Kremoneze) i pokušaće da ostvare het-trik kako bi sačuvali drugo mesto.

Na duelu ovih timova početkom januara viđena je jako zanimljiva utakmica koja je završena podelom bodova, 2:2.

U redovima domaćina neće biti Baldanzija, Kaputa, Marina i Ebuehija, dok Mauricijo Sari u Toskani neće moći da računa na Kataldija i Adama Marušića.

Na poslednja tri međusobna duela oba tima su postizala golove i verujemo da će se taj niz nastaviti.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 1,58)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade