BUFON I DRUŽINA JURE POVRATAK U ELITU: Ranijerijeva četa ima drugačije planove

V.M.

30. 05. 2023. u 15:15 >> 15:15

U prvoj utakmici polufinala plej-ofa za Seriju A, Kaljari će dočekati Parmu od 20.30.

БУФОН И ДРУЖИНА ЈУРЕ ПОВРАТАК У ЕЛИТУ: Ранијеријева чета има другачије планове

Profimedia

Očekuje nas jako zanimljiv dvomeč između dva bivša prvoligaša. Kaljari je morao da igra u četvrtfinalu u kojem je za vikend golovima Đanluke Lapadule savladao Veneciju sa 2:1, dok je Parma obezbedila direktan plasman u polufinale jer je zauzela četvrto mesto u regularnom delu takmičenja.

Što se tiče samog regularnog dela, domaćin ga je završio u dominantnom stilu. Zauzeo je peto mesto sa 60 osvojenih bodova, a u poslednja četiri kola vezao je četiri pobede i tako uhvatio zalet pred plej-of. Glavna uzdanica ekipe je peruanski centarfor Đanluka Lapadula koji je najbolji strelac Serije B sa 21 postignutim pogotkom. U ekipi su još poznata imena poput Urugvajca Naitana Nandeza, dok se na golu nalazi naš Boris Radunović. 

Arhitekta svega je iskusni lisac Kladuio Ranijeri koji je preuzeo tim krajem decembra. Italijan je već vodio jednom ekipu sa Sardinije kada ju je krajem 1980-ih u roku od dve sezone iz Serije C uveo u Seriju A.

Sa druge strane, iskusna ekipa Parme je zauzela četvrto mesto sa isto osvojenih bodova kao i Kaljari, ali je imala bolji međusobni skor i zbog toga je završila ispred njega na tabeli. ''Krstaši'' su takođe odlično završili regularni deo sezone i neporaženi su na poslednjih osam utakmica u Seriji B (šest pobeda i dva remija). 

Uz Đanluiđija Bufona predvodnik ekipe je Argentinac Franko Vaskez koji je najbolji strelac tima sa 11 postignutih pogodaka. 

Na dva ovoseznska međusobna duela viđene su ujednačene utakmice, u Sardiniji je viđena podela bodova (1:1), dok je na ''Enio Tardiniju'' slavila Parma sa 2:1.

Parma će biti svežija od Kaljarija, što bi moglo da odigra važnu ulogu u prvom meču ovog polufinalnog susreta, a bolji iz ovog dvomeča za ulaz u Seriju A igraće sa pobednikom iz drugog polufinalnog para, Sudtirol - Bari u kome ekipa iz Bolzana ima minimalnu prednost nakon prvog odigranog meča.

NAŠ TIP: X2 (kvota 1,66)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)