SVE OČI UPRTE U PRESTONICU: ''Sove'' su u polufinalu napravile istorijski preokret

V.M.

29. 05. 2023. u 13:20 >> 13:20

U finalu plej-ofa za ulazak u Čempionšip Barnsli i Šefild venzdej će ukrsititi koplja na ''Vembliju''.

СВЕ ОЧИ УПРТЕ У ПРЕСТОНИЦУ: Сове су у полуфиналу направиле историјски преокрет

FOTO: Profimedia

Ove dve ekipe su imale dosta teške zadatke u polufinalu.

Barnsli je u prvom duelu polufinala remizirao sa Boltonom (1:1), a u revanšu pred svojim navijačima na ''Oukvelu'' slavio je pogotkom Kičinga u 24. minutu. O tome koliko je to bila teška utakmica za ''crveno-bele'' govori podatak da su imali samo 33% poseda lopte, ali dobrom defanzivom su neutralisali napade Boltona i tako održali nadu o ekspresnom povratku u Čempionšip.

Sa druge strane, Šefild je u prvoj utakmici polufinala poražen sa 4:0 od strane Piterboroa, ali je uspeo da napravi čudo na ''Hilsborou'' na kojem je usledio jedan od najvećih preokreta u istoriji engleskog fudbala. ''Sove'' su preko Smita i Gregorija u prvom poluvremenu prepolovile zaostatak, Džejms je dodatno potpalio nade navijača u 71. minutu, da bi u osmom minutu sudijske nadoknade Palmer zatresao mrežu i poravnao na 4:4. U produžecima su oba tima tima postigla po gol i ušlo se u penale u kojima je Šefild venzdej bio smireniji i tako se plasirao u veliko finale.

Što se tiče  regularnog dela prvenstva, Barnsli ga je završio na 4. mestu sa 86 osvojenih bodova, dok je Šefild zauzeo mesto iznad sa deset poena viška, ali to nije bilo dovoljno za direktnu promociju koju su ostvarili Plimut i Ipsvič sa 101, odnosno 98 bodova.

Ako pogledamo ovosezonske međusobne duele, prednost bi trebalo da ima Barnsli koji je dva puta bez većih problema savladao ''sove''. U gostima sa 0:2 i kod kuće rezultatom 4:2, ali kladionice prednost daju nominalnim gostima koji su u naletu nakon velikog preokreta.

U redovima ''crveno-belih'' nema problema sa izostancima i trener Majk Daf će imati čitav roster na raspolaganju.

Za razliku od njih, kod Šefild venzdeja su pod znakom pitanja dva veoma bitna igrača. Dominika Jorfu i Marvina Džonsona muče povrede, ali menadžer Smit je izjavio da obojica treniraju i veruje da će biti spremni za meč.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: UG 2+ (kvota 1,40)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina