SERGEJEV LACIO U LIGI ŠAMPIONA: Kremonezeov boravak u Seriji A bio je kratkog daha

V.M.

28. 05. 2023. u 15:54 >> 15:54

''NEBESKOPLAVI'' iz Rima ugostiće Kremoneze na ''Olimpiku'' u pretposlednjem kolu Kalča.

СЕРГЕЈЕВ ЛАЦИО У ЛИГИ ШАМПИОНА: Кремонезеов боравак у Серији А био је кратког даха

Foto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Domaćin igra veoma dobro tokom čitave sezone i to je krunisao prošle nedelje kada je pobedom protiv Udinezea obezbedio mesto u top četiri i povratak u Ligu šampiona iduće sezone.  Sa druge strane, ''crveno-sivi'' su se nakon četvrt veka neigranja u eliti vratiti u Seriju A, ali njihov boravak je bio kratkog daha i ekspresno su se vratili u Seriju B u kojoj će nastupati iduće sezone.

Lacio je posrnuo u poslednje vreme, ali kazna saveza koji je oduzeo deset bodova Juventusu i trijumf protiv Udinezea pogotkom Ćira Imobilea obezbedili su ''nebeskoplavima'' plasman  u Ligu šampiona. Ekipa iz prestonice je osvojila 68 bodova uz gol-razliku 55:28 i trenutno se nalazi na drugom mestu tabele Serije A.

Uz Maurucija Sarija kao glavni razlog za sjajne igra Lacijala ove sezone italijanski mediji istakli su Sergeja Milinkovića Savića. Srpski veznjak je godinama među najboljim igračima u Italiji, a ove sezone je postigao sedam golova uz osam poedeljenih asistencija. Mediji sa ''Čizme'' takođe napominju da je Sergeju ostalo godinu dana ugovora i da je nekoliko premijerligaških ekipa zaintereosvano za njegove usluge.

Kremoneze se probudio u završnici sezone, ali to se prekasno desilo i poraz od Bolonje u prošlom kolu (1:5) poslao ga je nazad u Seriju B. Današnji gost se veći deo sezone  nalazio na poslednjem mestu i zasluženo se vraća u drugi rang italijanskog fudbala.

Jedan od glavnih razloga za slabe igre čete Davidea Balardinija je očajna defanzivna igra o čemu i svedoči podatak da su primili čak 66 pogodaka što je ubedljivo najviše u Seriji A.

''Crveno-sivi'' su ostvarili samo četiri pobede i sezonu gotovo pa sigurno završiti na 19. mestu.

Na duelu ovih timova u prvoj polusezonu na stadionu ''Đovani Cini'' slavio je Lacio rezultatom 0:4.

U redovima domaćina neće biti Kataldija, dok će kod gosta meč propustiti Benasi, Kirikeš i Desers.

Očekujemo jednu otvorenu utakmicu između ekipe čija je sudbina već poznata i verujemo da će biti golova.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: |1-3&||1-3 (kvota 1,87)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju