ALEKSANDAR MITROVIĆ PONOVO NA ''MESTU ZLOČINA'': Srpski centarfor ne prestaje da trese mreže nakon odrađene suspenzije

V.M.

28. 05. 2023. u 14:06 >> 14:07

FUDBALERI Mančester junajteda ugostiće Fulam u poslednjem kolu Premijer lige.

АЛЕКСАНДАР МИТРОВИЋ ПОНОВО НА МЕСТУ ЗЛОЧИНА: Српски центарфор не престаје да тресе мреже након одрађене суспензије

FOTO: Tanjug/AP

Sudbina ovih ekipa je odlučena pred ovu utakmicu tako da oba tima ulaze u meč bez nekon preteranog rezultatskog motiva. Junajted je trenutno treći i osigurao je povratak u Ligu šampiona, dok je Fulam uprkos mišljenjima mnogi stručnjaka u Engleskoj koji su mu predviđali relegaciju odigrao odličnu sezonu koju će završiti na desetoj poziciji tabele Premijer lige.

Glavni akter ovog meča biće naš reprezentativac Aleksandar Mitrović koji se vraća na ''mesto zločina''. Upravo je na ''Old trafordu'' u duelu ovih timova sredinom marta u okviru FA kupa (3:1) srpski centafor zaradio suspenziju kada se sukobio sa sudijom Krisom Kavanoom.

Popualarni Mitrgol je odslužio svoju kaznz od osam utakmica i vratio se u velikom stilu. Prvo je zatresao mrežu na svom povratku protiv Sautemptonu u pobedi Fulama od 0:2 na ''Sent Merisu'', a u prošlom kolu je postigao dva gola u gradskom derbiju protiv Kristal palasa (2:2).

''Kolibari'' ne znaju za poraz na poslednje tri utakmice (uz pomenute dve trijumf protiv Lestera rezultatom 5:3) i želeće da produže taj niz i tako u pozitivnom stilu završe veoma uspešnu sezonu.

Sa druge strane, domaćin je pobedom protiv Čelsija od 4:1 preko nedelje obezbedio plasman u top 4 i zajedno sa Njukaslom, Sitijem i Arsenalom predstavljaće engleski fudbal u Ligi šampiona iduće sezone.

Erik ten Hag je nakon turbulentnog početka kampanje konsolidovao svoju ekipu koja je pored ispunjenog cilja povratka u najjače evropsko takmičenje osvojila EFL kup i očekuje je finale FA kupa u kojem će igrati sa gradskim rivalom, Sitijem.

''Crveni đavoli'' su trenutno treći na tabeli sa 72 osvojena boda i nalaze se u seriji od tri vezane pobede. Osovina dobrih rezultata Junajteda su odlične igre na ''Old trafordu'' na kojem su doživeli samo jedan poraz u Premijer ligi ove sezone uz 14 trijumfa i tri remija.

Pored pomenute pobede Mančestera u FA kupu protiv Fulama (3:1), četa holandskog stručnjaka je slavila i na duelu ovih timova na ''Krejven kotidžu'' (1:2) u prvom delu sezone.

U redovima domaćina neće biti Šoa, Antonija, Martineza, Savicera i Donija van de Beka, dok će gost biti bez Kurzave, Pereire i Rima.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista

Rat u Ukrajini doveo je do toga da se Rusija, kada je o sportu reč, osim nekoliko izuzetaka, uglavnom "okrene sebi", jer na međunarodna takmičenja njeni sportisti uglavnom ne mogu zbog uvedenih sankcija. A to "okretanje sebi" predsednik Rusije Vladimir Putin iskoristio je da podseti svoje sunarodnike na važnost bavljenja sportom čak i kada nisu profesionalci. A iskoristio je i da nešto naredi - izvršnoj vlasti, koja je u Rusiji potčinjena predsedniku, jer tamo vlada predsednički sistem.

22. 04. 2024. u 16:13

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna