UNION BERLIN NA KORAK OD ISTORIJE: Liga šampiona će se igrati u prestonici?

V.M.

27. 05. 2023. u 08:45

VERDER dolazi u ''Kuću starog šumara'' u utakmici poslednjeg kola Bundeslige.

УНИОН БЕРЛИН НА КОРАК ОД ИСТОРИЈЕ: Лига шампиона ће се играти у престоници?

Foto: Profimedia

Domaćin je nadmašio sva očekivanja ove sezone i sada je na korak od sna. Trenutno je na četvrtom mestu i ima isto bodova kao i petoplasirani Frajburg ali je zbog bolje gol-razlike ispred njega (+12 naspram +8). Ako bi četa Ursa Fišera danas trijumfovala sigurno bi se plasirala u Ligu šampiona, a to je moguće i sa remijem (evetnualno i porazom) jer Frajbrug igra jako težak meč u Franfurtu protiv Ajntrahta koji se pritajno nada Ligi konferencija.

Ekipa iz prestonice je opala u formi u poslednje vreme, ali odlične igre iz prve polusezone kada se Union borio za prvo mesto drže ih u vrhu tabele. U proteklih deset kola ''čelični'' su osvojili 15 bodova, a pre sedam dana su imali zlatnu priliku da maltene štikliraju plasman u Ligu šampiona, ali ih je Hofenhajm predvođen Andrejem Kramarićem savladao rezultatom 4:2.

Union će danas imati podršku svojih vatrenih pristalica, a na ruku mu ide podatak da ove sezone nije izgubio na ''Kući starog šumara'', ostvario je deset pobeda uz šest remija i jedan je od najboljih domaćina u Bundesligi.

Sa druge strane, Verder igra bez pritiska u završnici prvenstva što je očigledno dovelo do opuštanja igrača jer je bivši prvak Nemačke u poslednja četiri kola osvojio samo jedan bod i to prošle nedelje kada je remizirao sa Kelnom (1:1) i tako prekinuo niz od tri vezana ligaška poraza.

Ekipa iz Bremena je sigurna na 12. poziciji na tabeli i igra jako otvoreno ove sezone o čemu svedoči gol-razlike ekipe, 51:63 i samo je na Bajernovim i Dortmundovim utakmicamam viđeno više pogodaka.

Tradicija je na strani Uniona koji je vezao četiri pobede u međubosnim duelima sa Verderom.

U redovima domaćina će odsustvovati već duže povređeni Šefer, dok je pod znakom pitanja Knohe.

Gost u prestonicu dolazi bez Agua, Hilsnera, Pipera i Salifua.

Verujemo da Union neće propustiti priliku da se prvi put u svojoj istoriji plasira u Ligu šampiona i očekujemo da pred svojim vatrenim pristalicama ostvari pobedu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,45)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)