SRPSKA ČETA DOČEKUJE ''VUČICU'': Oba tima fokusirana na finala u evro-kupovima

V.M.

27. 05. 2023. u 12:58 >> 12:58

FUDBALERI Fiorentine ugostiće Romu od 18 časova.

СРПСКА ЧЕТА ДОЧЕКУЈЕ ВУЧИЦУ: Оба тима фокусирана на финала у евро-куповима

FOTO: Tanjug/AP

Danas ćemo gledati duel dve od tri ekipa koje će predstavljati Italiju u finalima evro-kupova. Roma će u četvrtak u Budimpešti u finalu Lige Evrope ukrstiti koplja sa gospodarima tog takmičenja Seviljom, dok će sa druge strane Fiorentina odmeriti snage sa Vest hemom u Pragu sedmog juna u finalu Lige konferencija. Pored njih, Inter će imati najteži zadatak jer će se u borbi za ''ušati'' trofej susresti sa Sitijem.

Viola je preko nedelje imala priliku da prekine post od skoro četvrt veka bez trofeja, ali nije uspela i poražena je u finalu Kupa Italije od strane Intera (1:2). Fiorentina je povela na samom početku meča pogotkom Gonzaleze, ali već do kraja poluvremena ''neroazuri'' su preokrenuli pogocima Lautara Martineza i tako obrani naslov osvajača Kupa Italije. 

Priliku za popravku imaće u Češkoj u finalu Lige konferencija, ali do tada četa Vinčence Italijane će imati dve utakmice u domaćem prvenstvu u kojom su posrnuli u poslednje vreme. U protekla četiri kola u Seriji A, Viola je ostvarila samo jednu pobedu uz dva remija i poraz od Napolija. Trenutno je 11. na tabeli, ali ako trijumfuje može se popeti čak na osmo mesto.

Sa druge strane, Roma je u pondeljak igrala nerešeno sa Salernitanom (2:2) u jako zanmljivoj utakmici, a jedan od strelaca bio je Nemanja Matić koji je svojim pogotkom doneo bod ''vučici''. Nakon što je Juventusu oduzetu deset bodova Roma se popela na šesto mesto i zaostaje četiri boda za Milanom koji zauzima poslednje mesto koje vodi u Ligu šampiona. Kazna je iznervirala Morinja koji je proteklih nedelja izvodio slabije kako timove kako bi čuvao prvotimce za Ligu Evrope, ali po njegovim rečima to ne bi bio slučaj da je znao unapred da će savez Juveu oduzeti bodove i smatra da je prvenstvo falsifikovano.

''Đalorosi'' su u lošoj formi u prvenstvu (pretežno zbog fokusiranja na Ligu Evrope) i ne znaju za pobedu već pet kola.

Na prvom ovoseznskom duelu današnjih rivala slavila je Roma sa 2:0 pogocima Paula Dibale koji će verovatno presedeti današnji meč. Na tribinama će mu se pridružiti Karsdorp i Kumbula, a očekuje se da odmori i povrećeni Leonardo Spinacola.

U redovima Viole izostaće samo Salvatore Sirigu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: G1+ (kvota 1,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili