"VUČICA" ŽELI U DRUGO UZASTOPNO EVROFINALE: Leverkuzen u padu forme

O. M.

18. 05. 2023. u 09:38

BAJ ARENA u Leverkuzenu ovog četvrtka od 21 čas biće poprište revanša polufinala Lige Evrope između domaćeg Bajera i gostujuće Rome.

ВУЧИЦА ЖЕЛИ У ДРУГО УЗАСТОПНО ЕВРОФИНАЛЕ: Леверкузен у паду форме

FOTO: Tanjug/AP

U prvom meču u Rimu bilo je 1:0 za "vučicu", a strelac jedinog pogotka bio je Edoardo Bove, kome je to bio prvi gol na evrosceni u karijeri.

Roma se bori za svoje drugo uzastopno, a ukupno peto finale nekog od evrokupova nakon što je prošle godine osvojila inauguralno izdanje Lige konferencija. Roma u svojim vitrinama ima i Kup sajamskih gradova iz 1961. godine koji UEFA ne priznaje kao zvanično takmičenje, ali FIFA priznaje, kao i finale Kupa šampiona iz 1984, odnosno Kupa UEFA 1990.

Bajer je osvajač Kupa UEFA iz 1988. godine i finalista Lige šampiona iz 2002. godine, kada je klub dobio nadimak "Neverkuzen" (engleski Never - nikad) jer je te sezone zaustavljen i u finalu nemačkog Kupa, dok je u Bundesligi završio kao drugi sa bodom zaostatka za Borusijom iz Dortmunda. 

Odgovor na pitanje koja od ove dve ekipe će se 31. maja naći na "Puškaš areni" u Budimpešti teško je dati pre svega zbog, blago rečeno, loše forme u kojoj se obe nalaze. Pobeda u prvoj utakmici je jedini trijumf Rome u poslednjih sedam utakmica, dok je Leverkuzen vezao četiri utakmice bez pobede, čime je ugrozio plasman u evrokupove koji je strpljivo mesecima pokušavao da izbori pod komandom Šabija Alonsa.

U prošlom kolu Bundeslige "farmaceuti" su odigrali nerešeno 1:1 na gostovanju Štutgartu, pa su dva kola pre kraja šampionata na sedmom mestu sa 49 bodova, koliko ima i šestoplasirani Volfsburg, ali sa boljom gol-razlikom. Sedmo mesto ne garantuje povratak u evrokupove naredne jeseni, osim u slučaju da Lajpcig u finalu nemačkog kupa savlada Ajntraht.

"Vučica" je u maloj prednosti, kako zbog rezultata iz prve utakmice, tako i zbog negativne statistike koju Leverkuzen ima sa italijanskim klubovima u UEFA takmičenjima - serije od sedam uzastopnih poraza.

Međutim, trenera Žozea Morinja brine neefikasnost na evropskim gostovanjima, gde je Roma bez postignutog gola na poslednje tri utakmice. Jedna je završena bez golova - revanš protiv Sosijedada, dok su u druge dve "đalorosi" pretrpeli minimalne poraze. Isti rezultat na "Bajareni" večeras uveo bi utakmicu u produžetke, a Romini igrači u poslednje vreme pokazuju ozbiljne znake premorenosti pa bi dodatnih 30 minuta igranja verovatno više pogodovalo Bajeru.

Roma nije uspela da postigne gol ni na poslednjem gostovanju u Seriji A protiv Bolonje koji je završen rezultatom 0:0. Tim rezultatom Roma je ostala na šest bodova zaostatka za četvrtoplasiranim gradskim rivalom Lacijom, tri kola pre kraja, pa je gotovo izvesno da joj plasman u Ligu šampiona izmiče i jedina šansa da se tamo nađe ostaje osvajanje Lige Evrope.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1X&2+ (kvota 1,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja