STANKOVIĆEVA SAMPDORIJA NEMA PRAVA NA KIKS: Roma se sa tri boda vraća u sam vrh tabele

V.M.

02. 04. 2023. u 17:33 >> 17:33

OBRAČUN bivših prvaka Italije odigraće se na ''Olimpiku'' od 18 časova.

СТАНКОВИЋЕВА САМПДОРИЈА НЕМА ПРАВА НА КИКС: Рома се са три бода враћа у сам врх табеле

Foto: EPA-EFE/STRINGER

Roma je doživela tri poraza u poslednja četiri kola i pauza je došla u pravo vreme za Morinjovu četu koju očekuje velika borba za plasman u Ligu šampiona u nastavku prvenstva. Sa druge strane, Stankovićevi izabranici su upisali bitnu pobedu protiv Verone u prošlom kolu, ali i dalje zaostaju velikih devet bodova za Specijom koja je prva ekipa iznad zone ispadanja i Sampi će biti jako teško da obezbedi opstanak u Seriji A iz koje nije ispala punih 20 godina.

''Vučica'' je u poslednjoj utakmici pred pauzu pretrpela poraz od Lacija u ''Derbi dela Kapitale'', veliki razlog za to bilo je isključenje Ibanjeza koji je dobio dva žuta kartona već u prvih pola sata igre. Prednost Laciju doneo je Zakanji, Roma je poravanala autogolom Kasalea, ali gol je poništen zbog ofsajda Manćinija i na kraju je ''nebeskoplavi'' deo Rima slavio.

''Đalorosi'' su trenutno šesti na tabeli, zaostaju samo bod za četvroplasiranim Milanom i imaju odličnu priliku da protiv fenjeraša prekinu niz loših igara i zauzmu neko od mesta koje vodi u Ligu šampiona.

Izabranici Žozea Murinja takođe dobro nastuapaju u Ligi Evrope u kojoj su dogurali do čevrtfinala u kojem će se u reprzizi prošlogodišnjeg finala Lige konferencija sastati sa Fejenordom.

Stankovićeva Sampdorija je pod velikim pritiskom i bukvalno bi gotovo na svih 11 preostalih utakmica morala da ostvari pozitivne rezultate kako bi opstala u ligi. Kao što smo već napomenuli zaostaje devet bodova za Specijom, a zadatak opstanka izgleda još teže ako na to dodamo da je gost ostvario samo tri pobede u dosadašnjem toku prvenstva i osvojio mizernih 15 poena.

U poslednjem kolu Sampa je ostvarila vrednu pobedu savladavši direktnog rivala za opstanak, Veronu, sa 3:1 golovima Manola Gabijadinija i Zanolija.

Morinjo ima velikih problema sa izostancima i danas neće moći da računa na Kristantea, Ibanjeza, Manćinija Kumbulu, Karsdorpa i Darboa.

Sa druge strane, bivši trener Crvene zvezde je lišen usluga Kontija, Nujtinka i Puseta.

Očekujemo jednu zanimljivu utakmicu, obe ekipe moraju da idu na tri boda, verujemo da će biti dosta šansi, Romina odbrana je poprilično desetkovana i zbog toga očekujemo da oba tima postignu po gol.

NAŠ TIP: GG (kvota 2,30)

TIP ZA HRABRIJE: 1&GG (kvota 3,90)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (0)

MOČVARNA PODRUČJA: Bogatstvo i ugroženost