"GOREĆE" NA BOSFORU: Bešiktaš je neporažen u derbiju od 2019. godine

O. M.

02. 04. 2023. u 11:10 >> 11:10

FENERBAHČE dočekuje Bešiktaš u derbiju 27. kola turske Superlige.

ГОРЕЋЕ НА БОСФОРУ: Бешикташ је непоражен у дербију од 2019. године

Profimedia

Dva od tri najpopularnija i najtrofejnija turska kluba zauzimaju drugo, odnosno treće mesto na tabeli, iza trećeg velikog rivala Galatasaraja.

Fenerbahče je drugi na tabeli sa 54 boda, devet manje od lidera Galatasaraja i pet više od današnjeg rivala. Uz to, Fener ima i dve utakmice manje od lidera pa su nade svih u klubu da mogu do prve titule od sezone 2013/14 realne. Bešiktaš je u međuvremenu tri puta bio šampion, poslednji put 2020/21.

Izabranici Žorža Žezusa u derbi ulaze posle pobede od 3:1 na gostovanju Alanjasporu, dok su "crni orlovi" istim rezultatom kod kuće savladali Istanbulspor.

Fenerbahče je u seriji od sedam superligaških utakmica bez poraza, a Bešiktaš je nanizao četiri takva meča. Susret ovih ekipa u prvom delu sezone završen je podelom bodova u meču bez pogodaka. To je bio četvrti uzastopni remi ovih rivala u Superligi, a pre toga Bešiktaš je zabeležio dve uzastopne pobede, po jednu kod kuće i na strani. Fenerbahče nije slavio u ovom derbiju od decembra 2019. godine.

Rivalstvo ovih klubova seže iz novembra 1924. godine i za to vreme su odigrali 161 zvaničnu utakmicu i oko 200 nezvaničnih. Bilans u zvaničnim susretima je gotovo izjednačen, sa 56 pobede Fenera i 54 Bešiktaša, uz 51 neodlučenu. Bešiktaš ima šest pobeda u Kupu više, a Fenerbahče isto toliko u Superligi, ali i dva trijumfa više u Superkupu koji prave razliku.

Domaći tim biće osetno oslabljen, pošto Žesus neće moći da računa na najboljeg strelca lige Enera Valensiju (25 golova), kao ni na drugog strelca tima, Mičija Batšuaija (10 golova). Povređen je i Džošua King, dok je Dijego Rosi umoran posle reprezentativnih nastupa za Urugvaj, pa će u njihovom odsustvu napad predvoditi Žoao Pedro i Serdar Dursun koji su ove sezone postigli samo po gol.

Fenerbahče će se uzdati u odličnu formu i nepobedivost na svom ''Šukru Saradžoglu'' stadionu gde su "žuti kanarinci" zabeležili samo dva poraza u sezoni - od Galatasaraja i nedavno kada su neprijatno iznenadili navijače, ali i kladioce, protiv Giresunspora.

Veliki adut biće i golman i kapiten tima Altaj Bajindir koji je ove sezone na devet mečeva sačuvao mrežu. Više utakmica bez primljenog gola od njega ima samo legendarni Fernando Muslera na golu Galatasaraja. Sa druge strane, Bešiktaš je ove sezone u gostima zabeležio pet pobeda, četiri remija i tri poraza.

NAŠ PREDLOG: GG&3+ (kvota 2,00)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri