MITROVIĆ ČEKA KONAČNU PRESUDU: Fulam desetkovan dolazi na ''Vitaliti''

V.M.

01. 04. 2023. u 12:04 >> 12:04

BORNMUT će ugostiti ''kolibare'' u obračunu ekipa koje su prošle sezone vodile bitku za titulu u Čempionšipu.

МИТРОВИЋ ЧЕКА КОНАЧНУ ПРЕСУДУ: Фулам десеткован долази на Виталити

FOTO: AP/Tanjug

Iako su zajedno ušli u Premijer ligu ove sezone, ove dve ekipe vode potupno drugačije bitke. Bornmut je trenutno pretposlednji na tabeli, ali ima samo bod manje od Lestera koji je prvi tim iznad crte i očekuje ga grčevita borba za opstanak. Sa druge strane, Fulam pruža veoma solidne partije tokom čitave sezone, nalazi se na devetom mestu i ima priliku da se bori za plasman u Evropu.

Domaćin je pre dva kola iznenadio sve savlavši Liverpul na svom terenu sa 1:0, ali nakon toga se vratio u realnost i izgubio je od Aston vile rezultatom 3:0. Ova pauza je generalno došla u dobro vreme za ''trešnjice'' koje su osvojile šest bodova u poslednjih pet kola. Gari ONil je imao dve nedelje slobodnog vremena da radi sa svojim igračima i može se reći da je ovo najbitniji meč do sada za Bornmut koji ima priliku da pobegne iz zone ispadanja nakon dugo vremena.

''Trešnjice'' su osvojile 16 bodova na 13 nastupa na svom ''Vitalitiju'', ali vredi napomenuti da su doživeli samo jedan poraz na poslednja četiri susreta kod kuće i danas imaju odličnu priliku da protiv desetkovanog protivnika pokupe bitne bodove.

Fulam je opao u formi i ne zna za pobedu već tri kola. Nakon što je remizirao sa Vulvsima doživeo je poraze od Brentforda i Arsenala i pokušaće da prekine tu crnu seriju.

''Kolibari'' su pred samu pauzu igrali u četvtfinalu FA kupa sa Mančesterom, poveli su preko Mitrovića ali nisu uspeli da zadrže tu prednost i na kraju su poraženi sa 3:1. Da stvar bude još gora, Vilijan je na tom meču zaradio direktan crveni karton zbog igranja rukom, to je razljuitlo Aleksandra Mitrovića koji je takođe isključen nakon što je ''odgurnuo'' sudiju, a ''pocrveneo'' je i trener Marko Silva. Mitroviću i dalje nije određena kazna koja će iznositi minimum tri meča, a engleski mediji spominju da bi mogla da naraste na čak deset utakmica.

Ova dva tima su poptuno izjednačena u skorijoj istoriji međusobnih duela. Na poslednjih pet utakmica oba tima su slavila po jedanput, a viđena su i tri uzastopna remija.

Domaćin nema problema sa izostancima i ONil bi trebao da ima čitav roster na raspolaganju, sa druge strane pored spomenutog dvojka, neće biti ni Neskensa Kebana.

Očekujemo jednu dobru, zanimljivu utakmicu i verujemo da će ''trešnice'' osvojiti barem bod protiv desetkovanog gosta iz Londona.

NAŠ TIP: 1X (kvota 1,48)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (0)

MEĐUNARODNI DAN TOLERANCIJE: Sva ljudska bića imaju pravo da žive i budu to što jesu