SEVILJA ZAMENILA TRENERA PRED ANDALUZIJSKI DERBI: Gudelj i Dmitrović bi da se nametnu novom šefu struke

O. M.

01. 04. 2023. u 10:45

KADIZ i Sevilja ulaze u andaluzijski derbi, koji se igra u okviru 27. kola španske La lige, bodovno poravnati (28) na 14. i 15 mestu na tabeli.

СЕВИЉА ЗАМЕНИЛА ТРЕНЕРА ПРЕД АНДАЛУЗИЈСКИ ДЕРБИ: Гудељ и Дмитровић би да се наметну новом шефу струке

Foto: EPA

Kadiz je uoči reprezentativne pauze odigrao 1:1 u gostima kod pretposlednje Almerije, a  kolo pre toga osvojio je bod protiv još jednog konkurenta za opstanak, Hetafea (2:2 kod kuće). Prethodno su odigrali bez golova sa Sosijedadom, a seriju od četiri utakmice bez poraza započeli su minimalnom pobedom nad Rajo Valjekanom. Poslednji poraz doživeli su sredinom februara na gostovanju Barseloni (0:2).

Katalaonski gigant je poslednji tim od koga je Kadiz izgubio na svom terenu (0:4), a od tada je prošlo više od šest meseci i tačno deset utakmica. 

Sevilja, koja je iznad Kadiza zahvaljujući boljoj gol-razlici, vezala je dva poraza, mada onaj prvi, u revanšu osmine finala Lige Evrope od Fenerbahčea ne boli jer je ukupnim skorom tim naših Nemanje Gudelja i Marka Dmitrovića prošao dalje. Drugi je stigao u poslednjem kolu pred pauzu izazvau kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, u kome su ''rohiblankosi'' poraženi sa 2:0 na gostovanju Hetafeu.

Bio je to četvrti uzastopni poraz i sedma utakmica u nizu bez pobede na gostovanjima za izabranike Horhea Sampaolija zbog čega je Argentincu uručena zahvalnica za minuli rad (od oktobra kada je zamenio Đulena Lopetegija) a na njegovo mesto postavljen je Hose Luis Mendilibar. Čudan izbor ako se zna da je ovaj 62-godišnjak pretposlednji posao u La ligi imao pre dve sezone kada je sa klupe predvodio Eibar i s njim otišao pravo u Segundu, a zatim se na klupi Alavesa zadržao samo 12 utakmica početkom drugog dela sezone na kraju koje je i Alaves ispao.

Mendilibar je priznao da mu je dolazak usred reprezentativne pauze nezgodan jer nije bio u prilici da se na prvom treningu sastane i radi sa svim igračima zbog obaveza u nacionalnim timovima, ali je želeo da istakne da je ekipa puna sjajnih fudbalera koji "imaju problem u glavam zbog trenutne situacije".

Takođe je zamolio za strpljenje kako bi on i njegovo osoblje imali vremena da se bolje upoznaju sa timom.

U prvom delu sezone Sevilja je na svom ''Sančez Pishuanu'' pobedila sa 1:0 golom Rakitića iz penala u 90. minutu. 

NAŠ PREDLOG: 2-3 (kvota 2,03) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna