SPEKTAKL NA ''HEMPDEN PARKU'': ''Crvena furija'' dolazi da osvoji Ostrvo

V.M.

28. 03. 2023. u 10:17 >> 10:17

REPREZENTACIJA Škotske ugostiće Španiju u derbiju grupe ''A''.

СПЕКТАКЛ НА ХЕМПДЕН ПАРКУ: Црвена фурија долази да освоји Острво

FOTO: EPA

Obe selekcije su trijumfalno započele kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj. Škotska je pred punim tribinama ''Hempden parka'' golovima Mektomineja i Mekgina savladala Kipar sa 3:0. Sa druge strane, Španci su na ''Rosaledi'' porazili Norvešku identičnim rezultatom, heroj pobede bio je Hoselu koji je na svom debiju u dresu reprezentacije postigao dva pogotka i rešio utakmicu.

Škotska je motivisana da se ponovo vrati na Evropsko prvenstvo. Odlično je započela pobedom protiv Kipra i sada se nada da pred paklenom atmosferom na ''Hempden parku'' može do velikog iznenađenja. 

Stiv Klark na raspolaganju ima dosta iskusnu reprezentaciju koja je dugo na okupu i igra fudbal na rezultat. Nosilac igre svakako je premijerligaški trio Mekgin-Mektominej-Robertson, a tu su još Dajks, Tirni i ostali.

Škotska je zauzela prvo mesto u prvoj grupi divizije ''B'' u Ligi nacija i tako se plasirala u diviziju ''A'', što znači da ako ne uspe da se plasira preko kvalifikacija na Euro, imaće priliku to da učini u baražu.

Luis de la Fuente je zamenio Luisa Enrikea na klupi Španije, dugo je čekao na svoj debi u kojem je slavio protiv Norveške. Golove su postigli Dani Olmo i Hoselu koji je ušao u igru na 15 minuta do kraja i sa dva gola zapečatio sudbinu ''lavova''. 

''Crvena furija'' je na prošlom Evropskom prvenstvu dogurala do polufinala u kojem je izgubila na penale protiv Italije, sada su neka nova imena u reprezentaciji i Španci se nadaju da mogu do rekordnog četvrtog naslova prvaka Evrope.

Budućnost je svakako blistava za gosta jer se u njegovim redovima nalaze vunderkindovi poput Gavija, Pedrija, Baldea, Fatija, Vilijamsa i ostalih.

Ove dve selekcije su se poslednji put susrele u kvalifikacijama za Euro 2012. godine, zlatna generacija Španije je tada slavila u oba navrata, 3:1 i 2:3.

Očekujemo jednu zanimljivu i tvrdu utakmicu, ''crvena furija'' je rano dala gol Norvežanima i kontorlisala utakmiicu, verujemo da to neće biti slučaj večeras i preporučujemo igru sa malo pogodaka.

NAŠ TIP: 1P0-1&2P0-2 (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)