"ORLOVI" NE ODUSTAJU OD LIGE ŠAMPIONA: Bohum sve bliži sredini tabele

O. M.

31. 03. 2023. u 09:30

AJNTRAHT iz Frankfurta dočekuje Bohum u 26. kolu nemačke Bundeslige.

ОРЛОВИ НЕ ОДУСТАЈУ ОД ЛИГЕ ШАМПИОНА: Бохум све ближи средини табеле

Foto: Profimedia

"Orlovi" ne odustaju od trke za Ligu šampiona iako su u Bundesligi osvojili samo dva boda u poslednje četiri utakmice, izgubivši usput od dva direktna konkurenta za plasman u elitno evropsko klupsko takmičenje - Lajpciga i Union Berlina.

Računajući i dva poraza od Napolija u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona, kao i remi u prijateljskoj utakmici sa drugoligašem Grojter Firtom, Ajntraht je u negativnoj seriji od sedam utakmica bez pobede. Ona seže još od trijumfa nad Verderom u 21. kolu.

S druge strane, Bohum je sa dve uzastopne pobede otišao na reprezentativnu pauzu. Videćemo da li će "plavima" ona prijati ili će ih sprečiti da izjednače ovosezonski rekord od tri vezane pobede koje su ostvarili tamo negde u novembru.

Nova pobeda bi ekipu Tomasa Leča dovela, makar privremeno, do 13. pozicije, što bi bio najbolji plasman ove sezone. Činilo se da je Bohum već overio vizu za Cvajtu, kada je na klupu došao bivši trener Vitesea. Iako je izgubio prvi meč od Lajpciga, usledio je postepeni napredak najpre u igri pa onda i u rezultatima. "Plavi" su osvojili samo jedan bod pod njegovim prethodnikom i imenjakom Rajsom koji je u međuvremenu prešao u Šalke, ali ga je tamo stigla kletva druge bundesligaške sezone, koju mnogi klubovi ne prežive.

Do kraja Bundeslige ostalo je još deset kola i Ajntraht ne sme više da rasipa bodove ukoliko želi da se i naredne sezone nađe u Ligi šampiona, mada je i igranje u nekom od dva utešna evropska kupa pod znakom pitanja ako se nastavi loša forma.

Trener Oliver Glasner imao je dovoljno vremena tokom reprezentativne pauze da pripremi ekipu za dva možda i ključna meča u nastavku sezone, jer posle Bohuma, "orlove" očekuje četvrtfinale DFB kupa protiv Union Berlina.

Ajntraht će igrati bez brazilskog defanzivca Tute koji je automatski suspendovan posle petog žutog kartona, dok su Jesper Lindstrom i Almami Ture i dalje van stroja zbog povreda skočnog zgloba, odnosno kuka. Kapiten Sebastijan Rode će verovatno zaigrati u veznom redu, dok će usamljenom napadaču Kolo Muaniju iz drugog plana pomagati Mario Gece i Daiči Kamada.

I Bohum će biti oslabljen u odbrani, jer je zbog pet žutih kartona kažnjen Danilo Soareš, dok je pod znakom pitanja i Kristijan Gamboa. To znači da će srpski reprezentativac Erhan Mašović gotovo izvesno zauzeti mesto u startnoj postavi.

NAŠ PREDLOG: 1&3+ (kvota 2,38)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PREDLOZI ZA GOLOVE: Tip izdvaja - vi birate