IBRAHIMOVIĆ OD PRVOG MINUTA? Šveđani pod imperativom pobede

V.M.

27. 03. 2023. u 10:15

AZERBEJDžAN gostuje na ''Frends areni'' od 20.45.

ИБРАХИМОВИЋ ОД ПРВОГ МИНУТА? Швеђани под императивом победе

FOTO: AP

Obe reprezentacije su porazom započele kvalifikacioni ciklus. Švedska je na svom terenu u derbiju grupe ''F'' ubedljivo poražena od strane Belgije 0:3, domaćinima je presudio Romelu Lukaku koji je postigao sva tri gola na utakmici. Sa druge strane, Azerbejdžan je na teškom gostovanju u Lincu izgubio od Austrije rezultatom 4:1.

''Plavo-žuti'' ne smeju da kiksiraju na ovakvim utakmicama i morali bi da trijumfuju večeras kako im lideri grupe (Belgija i Austrija) ne bi potpuno umakli. Šveđani su tradicionalno jaki na svom terenu i u poslednjih 20 godina su u kvalifikacijama izgubili samo dve utakmice kod kuće uz 16 pobeda i 5 remija. 

Selektor Jane Anderson je izjavio da iako su ubedljivo poraženi, njegovi izabranici nisu daleko po kvalitetu od Belgije i očekuje da dobro odigraju nakon tog slabašnog izdanja.

U reprezentaciju Švedske vratio se Zlatan Ibrahimović, sjajni centafor je pre tri dana upisao svoj 122. nastup za nacionalni tim i videćemo da li će se Anderson osloniti na njega i staviti ga na teren od prvog minuta u utakmici koju domaćin mora dobiti.

Šveđani nisu propustili nijedan Euro od 1996. godine i nadaju se da mogu da produže taj niz.

Azerbejdžan je nastavio sa svojim slabim igrama i veoma su male šanse da će se protiv današnjeg protivnike, Austrije i Belgije plasirati na veliko takmičenje. Ako dodamo na to da je poslednju pobedu u okviru kvalifikacija za Euro zabeležio pre osam godina, slobodno možemo reći da je šansa skoro pa ravna nuli. 

Na klupi gostiju nalazi se italijanski stručnjak Đani de Blasi. Njegovi igrači se dosta dobro poznaju jer samo tri fudbalera ne igraju u domaćem prvenstvu. To su Dadašov, Kokču i Krivotsjuk.

Dodatno poražavajuć podatak za Azerbejdžan je to što je svaki put u svojoj istoriji završio na nekom od poslednja dva mesta u kvalifikacionoj grupi za Evropsko prvenstvo.

Menadžeri nemaju problema sa povredama, ali verujemo da će obe reprezentacije promešati karte nakon poraza u prvom kolu.

Očekujemo da se Švedska vrati na pobedničke staze pred svojim navijačima i osvoji sva tri boda.

NAŠ TIP: 1&3+ (kvota 1,68)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a