ČESI IDU U MOLDAVIJU PO TRI BODA: Domaćini nanizali 20 poraza od reprezentacija iz Top 100 sa FIFA rang-liste

O. M.

27. 03. 2023. u 11:35

MOLDAVIJA dočekuje Češku u drugom kolu grupe ''E'' kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024.

ЧЕСИ ИДУ У МОЛДАВИЈУ ПО ТРИ БОДА: Домаћини нанизали 20 пораза од репрезентација из Топ 100 са ФИФА ранг-листе

Foto: AP

Domaći tim je kvalifikacije otvorio "mršavim" remijem sa Farskim Ostrvima. Farani su golom Mikelsnea iz 27. minuta  vodili do tri minuta pre kraja kada je bod Moldavcima doneo Nikolesku sa bele tačke.

Češka je u prvom kolu u derbiju grupe sa 3:1 savladala Poljsku. Utakmicu odigranu na stadionu Slavije u Pragu rešili su igrači gradskog rivala Sparte, Ladislav Krejči, Tomaš Čvančara i Jan Kuhta. Počasni pogodak za poljake postigao je saigrač našeg Mijata Gaćinovića iz AEK-a, Damijan Šimjanski.

Česi su bez plasmana na Mundijal ostali eliminacijom u baražu u koji su se plasirali preko predposlednjeg izdanja u Ligi nacija. Zatim su ispali iz ''A'' divizije Lige nacija u poslednjem ciklusu ovog takmičenja. Pre pobede nad Poljacima, imali su niz od pet takmičarskih utakmica bez pobede, odnosno četiri uzastopna poraza na kojima su postigli samo jedan gol.

Pobeda nad susedima kojom je ovaj negativan niz prekinut skinula je veliki teret sa pleća igrača i selektora Silhavija koji će sada mnogo rasterećenije igrati protiv autsajdera.

Moladavija jeste u seriji od četiri utakmice bez poraza u takmičarskim mečevima, ali treba imati u vidu da je ova selekcija pre spašavanja boda protiv Farskih Ostrva ostvarila tri pobede u najnižem razredu Lige nacija, diviziji ''D'', iz koje čak nije uspela ni da se izbori za baraž za ulazak u ''C'' diviziju, jer je Letonija zahvaljujući boljem skoru u međusobnim susretima osvojila prvo mesto.

Kolika je razlika u kvalitetu ekipa koje je Moldavija pobeđivala i današnjeg rivala govori podatak da je ova reprezentacija u seriji od 20 poraza protiv ekipa rangiranih u Top 100 na Fifinoj rang-listi. Češka je trenutno 38. na toj listi.

Moldavija i Češka sastajali su se dva puta u istoriji, oba puta u okviru kvalifikacijama za EURO 2004. Česi su pobedili 5:0 u Pragu i 2:0 u Kišinjevu. 

Domaći tim je u prethodna dva ciklusa kvalifikacija za Evropska prvenstva osvajao poslednje mesto u grpi, a zabeležio je samo jednu pobedu i dva remija u tim mečevima. Sa druge strane, Češka se od samostalnosti plasirala na svaki Euro, pritom ima jedno drugo mesto, jedno polufinale i dva četvrtfinala.

NAŠ PREDLOG: 2&I1+II1+ (kvota 1,77)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna