AUSTRIJA BEZ ARNAUTOVIĆA: Lak protivnik dolazi u Linc

V.M.

27. 03. 2023. u 10:30

IZABRANICI Ralfa Ragnika dočekuju Estoniju od 20.45.

АУСТРИЈА БЕЗ АРНАУТОВИЋА: Лак противник долази у Линц

Foto: Profimedia

Domaćin je na pravi način započeo kvalifikacije pobedivši Azerbejdžan na svom terenu sa 4:1, ekipu je do pobede vodio veznjak Mančestera Marsel Sabicer koji je postigao dva gola. U grupi ''F'' ima pet ekipa tako da jedna reprezentacija uvek propusti kolo, sada je to bila Estonija koja je odigrala prijateljski meč sa Mađarskom u kojem je izgubila sa 1:0.

Austriju očekuje velika borba za plasman u Nemačku iduće godine, biće joj jako teško u grupi ''F'' u kojoj su joj glavni rivali Belgija i Švedska i šest osvojenih bodova iz uvodna dva kola bi bili pravi način da se započnu kvalifikacije.

Četa Ralfa Ragnika je izgledala dosta sigurno protiv Azerbejdžana i nemački stručnjak će očekivati slično izdanje od svojih pulena protiv inferiornog protivnika.

U sastavu domaćina neće biti Arnautovića koji odsustvuje zbog povrede i mesto u napadu će ponovo zauzeti Baumgartner i Gregorič. Pod znakom pitanja je i kapiten reprezentacije David Alaba koji je već duže povređen i ne nastupa za Real, ali doktori madridskog kluba su ga ohrabrili da se odazove pozivu selektora i uđe u kakav takav ritam pred nastavak sezone.

Estonija je u 2023. godini odigrala tri prijateljska susreta. Početkom januara  je remizirala sa Islandom 1:1, nakon toga je savladala Finsku 0:1, a pre par dana je izgubila od Mađarske rezultatom 1:0. 

Gosti su dobro nastupali u Ligi nacija i sa četiri pobede su se plasirali u ligu ''C''. 

Glavnu reč u grupi ''F'' vodiće Austrija, Švedska i Belgija, dok Estoniju očekuje borba sa Azerbejdžanom za četvrto mesto.

Očekuje se da selektor Tomas Haberli na teren izvede sličan sastav kao onaj koji je igrao protiv Mađarske pre par dana.

Ove dve reprezentacije su se poslednji put susrele u kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Francuskoj 1998. godine. U oba tadašnja susreta Austrija je slavila bez većih problema, 2:0 i 0:3. 

Verujemo da će Austrija rutinski odraditi posao na svom terenu i započeti kvalifikacije sa maksimalnih šest bodova nakon dva uvodna kola. 

NAŠ TIP:1&3-6 (kvota 1,68)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati