SRBIJA BI DA ZAPOČNE KVALIFIKACIJE SA DVE POBEDE: Piksijevi ''orlovi'' na neugodnom gostovanju

V.M.

27. 03. 2023. u 14:08 >> 14:08

CRNA Gora će u okviru drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvno dočekati Srbiju od 20.45.

СРБИЈА БИ ДА ЗАПОЧНЕ КВАЛИФИКАЦИЈЕ СА ДВЕ ПОБЕДЕ: Пиксијеви орлови на неугодном гостовању

FOTO: FSS/Tviter

Obe selekcije su na pravi način započele ovaj ciklus. Crna Gora je na gostvanju savladala Bugarsku sa 0:1 i tako osvojila jako bitna tri boda u borbi za prolaz, gol odluke postigao je bivši centarfor Crvene zvezde Nikola Krstović. Sa druge strane, Srbija nije imala većih problema i pogocima Tadića i Vlahovića je rutinski savladala verovatno najslabiji ekipu u grupi ''G'', Litvaniju.

Domaćin će biti motivisan da nakon bitne pobede osvoji još jedan bod i tako veoma uspešno započne pohod ka plasmanu na Evropsko prvenstvo koje se igra iduće godine u Nemačkoj.

Pored današnjeg protivnika, glavni rival Crnogorcima će biti Mađarska koja nije nastupila u prvom kolu i danas će započeti svoje kvalifikacije protiv Bugarske.

''Stadion pod Goricom'' će verovatno biti pun do poslednjeg mesta i domaći navijači će pružiti podršku svojim ljubimcima koji pokušavaju da se prvi put od kada su samostalna država plasiraju na veliko takmičenje.

Nosioci ekipe su bivši fudbaleri Partizana Jovetić i Savić, a uz njih su tu igrači poput Krstovića, Marušića i Hakšabanovića.

Što se tiče Srbije, naši miljenici su dobro otvorili ciklus protiv Litvanije i sada će pokušati da upišu i drugu pobedu na neugodnom gostovanju. Izabranici Dragana Stojkovića su kontrolisali igru od prvog minuta protiv Litvanije, odmoreni su fudbaleri poput Sergeja Milinkovića-Savića i Milenkovića i sigurno je da smo favoriti na večerašnjem susretu.

Protiv Litvanije debi u dresu nacionalnog tima zabeležio je Lazar Samardžić koji je dugo razmišljao između Nemačke i Srbije, ali je na kraju odabrao našu selekciju.

Ono što je loša informacija za Piksija je izostanak Filipa Kostića koji će večerašnji meč propustiti zbog povrede tetive, sjajni Kragujevčanin igra fantastično ove sezone i jedan je od najboljih igrača Juventusa.

Što se tiče Crnogoraca, oni će biti bez Đurđevića i Jankovića, tako da se očekuje da selektor Kljajević izvede sličan sastav kao onaj koji je igrao protiv Bugarske.

Očekujemo da naša reprezentacija dominira posedom i stvara šanse tokom čitavog meča, kvalitetnija smo reprezentacija i verujemo da će ''orlovi'' upisati nova tri boda i tako trasirati put ka Nemačkoj.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)