SRSPKI DŽELAT DOLAZI NA STADION ''KARAĐORĐE'': ''Bela krila'' priželjkuju iznenađenje

V.M.

25. 03. 2023. u 10:30

ODLUKOM UEFE Belorusija će svoje domaće utakmice igrati u Novom Sadu, od 18 časova u goste im dolazi Švajcarska.

СРСПКИ ЏЕЛАТ ДОЛАЗИ НА СТАДИОН КАРАЂОРЂЕ: Бела крила прижељкују изненађење

Foto: AP

Belorusija je dosta podmladila sastav u pokušaju da se plasira na Evropsko prvenstvo. 

Prvo mesto u grupi ''I'' je rezervisano za njihove današnje rivale, dok će ''bela krila'' boriti bitke sa Rumunijom i Izarelom za drugu poziciju koja takođe vodi direktno na Euro.

Belorusi su katastrofalno odigrali Ligu nacija u kojoj su sa samo tri osvojena boda ispali u ligu ''D'', a nakon toga su za vreme Svetskog prvenstva u Kataru odigrali dve priajteljske utakmice, savladali su Siriju i izgubili od Omana.

<

Švajcarska će posle solidnog nastupa u Kataru imati relativno lak posao da se vrati na Euro. Apsolutni je favorit u svojoj grupi i može se reći da je imala dosta sreće na žrebu.

Poslednje utakmice gost je odigrao upravo u Kataru kada je prošao u osminu finala kao drugoplasirani u grupi sa Brazilom, Srbijom i Kamerunom, ali je na početku nokaut faze ubedljivo poražen od strane Portugala rezultatom 6:1.

Ove dve reprezentacije su se u zvaničnoj utakmici poslednji put susrele davne 1999. godine kada je takođe u okviru kvalifikacija za Euro slavila Švajcarska sa 2:0.

Očekujemo rutinsku pobedu čete Murata Jakina na ''Karađorđu''.

NAŠ TIP: 2&2-5 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

BRUKA: UEFA vratila Rusiju u takmičenja, ali...

BRUKA: UEFA vratila Rusiju u takmičenja, ali...

RUSIJA i Ukrajina su i danas izvori najvažnijih vesti na svetu. Sve vezano za njih se prati iz minuta u minut, uživo, i to ne jedino sam rat u Ukrajini, već i svi prateći događaji. Sport svakako spada u one sfere života koje "pogađa" ovaj sukob i najnovija dešavanja u njemu izazivaju veliku pažnju javnosti. A za sve je "kriva" poslednja odlulka UEFA.

28. 09. 2023. u 16:16

Komentari (1)

NIJE MOGAO VIŠE DA ĆUTI: Oglasio se Novak Đoković zbog ubistva Srba na Kosovu