''ZELENO-BELA ARMIJA'' JE TRIJUMFOVALA NA OTVARANJU: Suomi moraju da se ''vade'' nakon poraza protiv Danaca

V.M.

26. 03. 2023. u 09:45

SEVERNA Irska dočekuje Finsku u utakmici drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo grupe ''H''.

ЗЕЛЕНО-БЕЛА АРМИЈА ЈЕ ТРИЈУМФОВАЛА НА ОТВАРАЊУ: Суоми морају да се ваде након пораза против Данаца

Foto AP

Domaćin je na pravi način započeo kvalifikacije, Severna Irska je u svom stilu u tvrdoj utakmici savladala San Marino i tako upisala tri boda na otvaranju. Sa druge strane, Finci su se hrabro borili protiv Danske, imali bod u rukama, ali su poklekli na samom kraju i iz Kopenhagena otišli praznik ruku.

Ovaj meč će biti jako bitan jer su današnji protivnici uz Slovence najveći konkurenti za drugo mesto, prvo je po kladionicama rezervisano za Dance.

''Zeleno-bela armija'' je propustila proteklo Svetsko i Evropsko prvenstvo, tako da je veoma željna da se plasira na veliko takmičenje po prvi put od 2016. godine. Kvalifikacije ja započela rutinskom pobedom od 0:2 protiv San marina i sada ima odličnu priliku da pred svojim navijačima osvoji veoma bitna tri boda.

Majkl O Nil ima iskusan roster na raspolaganju, sačinjen uglavnom od igrača iz engleskog fudbala koji znaju da igraju na rezultat i bore se do kraja. Nadolazeća zvezda ekipe je mladi Šej Čarls koji je protiv San Marina upisao svoj šesti nastup u reprezentativom dresu i postigao je dva gola.

Što se tiče gostiju, oni nisu uspeli da ostvare pozitivan rezultat na otvaranju i sada moraju da izvuku barem bod u borbi sa direktnim konkurentom za plasman na Euro. Finska je nastupala na prošlom Evropskom prvenstvu kada je ispala u grupi i sada se nada da može ponovo da nastupi na velikom takmičenju.

Poraz od Danske je bio očekivan za izabranike Markua Kanerve i može se reći da za njih kvalifikacije sada započinju.

Glavna uzdanica ekipe je najbolji strelac u istoriji reprezentacije, sjajni Temu Puki koji je postigao 37 pogodaka u nacionalnom dresu. Pored njega tu su još Jensen, Hradecki, Pohjanpalo i ostali. Finski fudbal je u usponu u 21. veku i plasman na Euro bi bio korak u ispravnom pravcu.

Očekujemo jednu tvrdu utakmicu kakvu Severna Irska voli da igra i verujemo da će biti malo golova.

NAŠ TIP: |0-1&||0-2 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024