"JASTREBOVI" DOČEKUJU "ZMAJČEKE": Slovenci žele na EURO posle 24 godine

O. M.

23. 03. 2023. u 10:00

KVALIFIKACIJE za Evropsko prvenstvo otvaraju Kazahstan i Slovenija, utakmicom koja se od 16 časova po srednjoevropskom vremenu igra na "Astana areni".

ЈАСТРЕБОВИ ДОЧЕКУЈУ ЗМАЈЧЕКЕ: Словенци желе на ЕУРО после 24 године

Foto: Profimedia

Biće ovo istorijski prvi duel ove dve reprezentacije. I jedni i drugi imaće težak posao da se kvalifikuju iz grupe "H" koju čine još Danska i Finska (uz autsajdere San Marino i Severnu Irsku), mada je Kazahstan, kao pobednik jedne od grupa "C" divizije Lige nacija, obezbedio i "popravni" u vidu plej-ofa.

Veliki optimizam vlada u Kazahstanu da će "jastrebovi" prvi put u istoriji otići na neko veliko takmičenje, ali slične ambicije ima i Slovenija koja nije bila na Euru još od 2000. godine, a poslednje veliko takmičenje igrala je 2010, kada se kvalifikovala za Mundijal u Južnoj Africi.

Slovenija je u Ligi nacija bila u grupi sa Srbijom, Norveškom i Švedskom, a serijom dobrih rezultata u drugom delu takmičenja uspela je da izbori treće mesto i opstanak u diviziji "B".

Izabranici Matjaža Keka nisu poraženi na četiri poslednje utakmice u ovom takmičenju, čemu su dodali i dve pobede u prijateljskim utakmicama, tako da su poslednji poraz doživeli od Srbije u Beogradu (4:1), juna prošle godine. 

Slovenci će se u ovom meču uzdati u golmana madridskog Atletika Jana Oblaka koji je kapiten i prva zvezda tima, a u napadu je glavna uzdanica fudbalera Red bul Salcburga Benjamina Šeška koji je postigao po gol na svakoj od poslednje tri utakmice Lige nacija.

Ekipu Kazahstana uglavnom čine igrači iz najvećih domaćih timova Aktobea, Kairata, Tobola i Astane, uz tri internacionalca u ruskoj ligi. Najbolji strelci tima su krilo moskovskog CSKA Bahtjar Zajnutinov sa 10 golova i Abat Ajmebetov iz Astane sa šest.

Verujemo da će Slovenci upisati jako važan trijumf na ovom gostovanju i tako uspešno startovati kvalifikacije.

NAŠ PREDLOG: 2 (kvota 1,90)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)