RONALDO JE OBORIO REKORD! Portugal se šeta grupom ''J''

V.M.

26. 03. 2023. u 08:18

PRVACI Evrope iz 2016. godine gostuju Luksemburgu u utakmici drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj.

РОНАЛДО ЈЕ ОБОРИО РЕКОРД! Португал се шета групом Ј

Tanjug/AP

Obe reprezentacije su na odličan način započele kvalifikacije. Luksemburg je uspeo da otkine bod Slovačkoj u gostima, dok je Portugal u dominantnom stilu savladao Lihtenštajn na stadionu ''Hose Alvalado''.

Domaćin je danas u podređenom podložaju, ali neće se predati bez borbe. Selekcija Luksemburga je hrabrom igrom izborila jako bitan bod u borbi za plasman na Euro. Možda još nije spreman da debituje na velikom takmičenju, ali Luksemburg je iz godine u godinu bolji i uskoro će doći trenutak kada će se plasirati na Evropsko prvenstvo.

Glavna konkurencija u grupi ''J'' za drugo mesto će mu biti Bosna, koja je slavila protiv Islanda, i već pomenuta Slovačka. ''Crveni lavovi'' će svoju šansu vrebati iz senke, a uz njih će tu biti i Island.

Sa druge strane, prvo mesto je rezervisano za Portugal. Pre tri dana sve je bilo u znaku Kristijana Ronalda koji je po 197. put obukao reprezentativni dres. Kristijano se protiv Lihtenštajna dva puta upisao u strelce, a pored njega golove su davali Kanselo i Bernardo Silva. Napadač Al Nasra takođe drži rekord za najviše pogodaka u nacionalnom timu sa 120 golova.

Na klupi Portugala uspešno je debitovao Roberto Martinez. Španski stručnjak je dugo bio na čelu Belgije, ali nikad nije uspeo da osvoji neko takmičenje sa ''zlatnom generacijom'', najuspešniji su bili u Rusiji kada su zauzeli treće mesto.

Iskusni stručnjak će pokušati da dođe do trofeja sa novom reprezentacijom i sigruno je da će Portugal predvođen Silvom, Leaom, Brunom, Ronaldom, Feliksom i drugim asovima biti jedan od najvećih favorita na Euru u Nemačkoj iduće godine.

Zanimljivo je da su današnji protivnici bili u grupama u kvalifikacijama za proteklo Svetsko i Evropsko prvenstvo. Na sve četiri utakmice Portugal je rutinski slavio.

Očekujemo da izabranici Roberta Martineza prikažu još jednu dominantnu partiju i bez većih problema odrade posao u Luksemburgu.

NAŠ TIP: 2&2-5 (kvota 1,45)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju