''CRVENA FURIJA'' NAPADA RANJENE ''LAVOVE'': Derbi grupe ''A'' na ''Rosaledi''

V.M.

25. 03. 2023. u 18:43 >> 18:43

ŠPANIJA dočekuje Norvešku od 20:45.

ЦРВЕНА ФУРИЈА НАПАДА РАЊЕНЕ ЛАВОВЕ:  Дерби групе А на Росаледи

FOTO: AP

Obračun dve najkvalitetnije ekipe grupe ''A'' na samom otvaranju. Španci su veliki favoriti da zauzmu prvo mesto i imaju odličnu priliku da, predvođeni novim selektorom Luisom de la Fuenteom, na pravi način započnu kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje se igra u Nemačkoj iduće godine. Sa druge strane, Norveška će pokušati da se predvođena Holandom (koji će propustiti prva dva meča zbog povrede) i Odegardom po prvi put u 21. veku plasira na neko veliko takmičenje. Pored Španije, glavni rival će joj biti Škotska, a tu su još Kipar i Gruzija.

Domaćinu će ovo biti prvi susret nakon svetskog prvenstva. ''Crvena furija'' je igrala solidno u Kataru, prošla je svoju grupu, ali nakon toga je odmah izbačena od strane Maroka posle jedanaesteraca. Nakon tog takmičenja ostavku je podneo Luis Enrike, a savez je na klupu reprezentacije doveo Luisa de la Fuentea koji će večeras debitovati na ''Rosaledi''.

Španija je prava mešavina iskustva i mladosti, nosioci ekipe biće Barsine uzdanize u vezi Gavi i Pedri, dok su tu i iskusniji fudbaleri poput Morate, Karvahala, Naća, Laporta i ostalih.

Jedina nedoumica je ko će stajati na golu pošto je prvi čuvar mreže Unai Simon povređen, u sastavu se nalaze Kepa, Raja i Sančez i biće zanmljivo videti za koga će se mladi stručnjak opredeliti.

Norveška je spremna da se plasira na veliko prvenstvo nakon duge pauze, poslednji put je to bilo 2000. godine na Evropskom prvenstvu u Belgiji i Holandiji. ''Lavovi'' su za vreme Svetskog prvenstva odigrali dva prijateljska susreta sa Irskom i Finskom, ostvarili su pobedu i remi tako da izabranici Stale Solbakena u dobroj atmosferi dočeuku ovaj susret.

Gosti će se večeras najviše osloniti na kapitena Martina Odegarda koji ove sezone igra fantastično u Premijer ligi i u dresu Arsenala je postigao deset golova uz šest podeljenih asistencija u dosadnjem toku takmičenja.

Svakako veliki problem za Solbakena je izostanak Erliga Holanda koji igra sjajno ove godine i postigao je 42 pogotka u svim takmičenjima, ali očekuje ga nešto duže odsustvo sa terena zbog povrede prepona.

Ove dve reprezentacije su takođe bile u grupi u kvalifikacijama za Euro 2020. godine, tada je u Norveškoj bilo 1:1, dok je u Španiji ''crvena furija'' slavila rezultatom 2:1.

Očekujemo da Luis de la Fuente započne odiseju na klupi pobedom, a verujemo i da će biti golova na utakmici.

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,87)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)