"NEOSVOJIVI" KARMENAS DOČEKUJE NAJGORU NAVALU LIGE: Granada sve bliža povratku u elitu

O. M.

26. 03. 2023. u 11:25

GRANADA dočekuje Ovijedo u utakmici 33. kola španske La lige 2, popularne Segunde.

НЕОСВОЈИВИ КАРМЕНАС ДОЧЕКУЈЕ НАЈГОРУ НАВАЛУ ЛИГЕ:  Гранада све ближа повратку у елиту

Profimedia

Domaći tim je na dobrom putu da se ekspresno vrati u elitni razred španskog fudbala odakle je ispao prošle sezone, iako je pre poslednjeg kola samo četiri puta bio na pozicijama koje vode u niži rang. Na kraju su tri ekipe, Hetafe, Majorka i Kadiz, imale po bod više od "El Grane".

Granada je u prošlom kolu pobedom na gostovanju Albaseteu od 2:1 nastavila niz od devet mečeva bez poraza tokom kojega su samo Ueska i Ponferadina uspele da im otkinu po bod. Na stadionu Karmenes u Granadi serija je još impresivnija jer seže u prošlu sezonu i iznosi 19 utakmica. Ako "nazaridi" izdrže do sredine aprila, neosvojivost "Karmenasa" će napuniti godinu dana.

Najjači adut tima je jaka odbrana, iako ne treba ispustiti iz vida ni da je Albanac Mirto Uzuni najbolji strelac lige sa 20 pogodaka. Samo su Levante, Las Palmas i Burgos u Segundi primili manje golova od pulena Paka Lopeza koji su na samo pet utakmica primili više od jednog gola.

Ovijedo nije ni izbliza tako uspešan kao današnji domaćin. Trenutno 16. na tabeli Segunde sa 39 bodova, šest više od Ponferadine koja strepi za opstanak kao prva "ispod crte". Ni Ovijedo ne prima mnogo golova, samo dva više od Granade ili isto koliko i vodeći Eibar, ali napadači ovog tima nikako da pronađu put do protivničke mreže. Ovijedo je sa samo 20 postignutih golova najneefikasnija ekipa španske Segunde. Osim najboljeg strelca, Borhe Bastona koji je postigao osam pogodaka, samo se još Serhio Enrič više od jednom upisao u strelce, ali je jedan od svoja dva gola postigao u prvenstvenoj pobedi nad Granadom.

Istina, u prethodnoj rundi "plavi" su pobedom na gostovanju Leganjesu prekinuli seriju od pet utakmica bez pobede, na kojima su osvojili samo dva boda. Ovijedu na ruku ide i to što je krajem prošle godine dva puta sa minimalnih 1:0 pobedio Granadu na svom terenu, jednom u Kupu kralja i drugi put u prvenstvu.

Poslednji duel ovih rivala u Granadi pripao je domaćinu, koji je 2018. godine pobedio takođe sa 1:0.

NAŠ PREDLOG: 1&0-2 (kvota 2,90)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili