UKRAJINA NA VEMBLIJU: Može li Mudrik da iskoristi englesku opijenost trijumfom u Napulju i konačno da postigne gol na Ostrvu?

O. M.

26. 03. 2023. u 08:30

ENGLESKA dočekuje Ukrajinu u utakmici drugog kola grupe C kvalifikacija za odlazak na Evropsko fudbalsko prvenstvo 2024. godine u Nemačkoj.

УКРАЈИНА НА ВЕМБЛИЈУ: Може ли Мудрик да искористи енглеску опијеност тријумфом у Напуљу и коначно да постигне гол на Острву?

FOTO: AP/Tanjug

Posle istorijske pobede u Napulju, kojom je selekcija "tri lava" konačno prekinula seriju utakmica bez pobede nad selekcijom Italije, a Hari Kejn postao najbolji strelac u njenoj istoriji sa 64 gola, na Vembli dolazi ekipa Ruslana Rotana, koja nije igrala od završetka Lige nacija, ako se ne računa prijateljski meč sa drugim timom Brentforda.

Ukrajina je kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Kataru završila u baražu gde je prvo eliminisala Škotsku, a zatim ispala od Velsa. Potom je igrala u "B" diviziji Lige nacije, gde u grupi sa Škotskom nije uspela da izbori povratak u elitnu diviziju. Trebala im je pobeda protiv "Tatran armije", ali su u Krakovu gde od početka ruske vojne intervencije igraju domaće mečeve, ostvarili samo remi bez golova.

Engleska i Ukrajina odigrali su do sada osam utakmica, u kojima je "Gordi Albion" znatno uspešniji sa pet pobeda, dok Ukrajina ima jednu. Dva susreta završena su bez pobednika, oba u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2014. godine.

Engleska je protiv Italije ostvarila značajnu pobedu, ali je ostala bez Luka Šoa koji je desetak minuta pre kraja morao u svlačionicu zbog crvenog kartona. To Garetu Sautgejtu, koji trijumfom u Napulju postao tek treći selektor Engleske sa zabeleženih 50 pobeda, stvara glavobolju jer sada na poziciji levog beka ima samo Čelsijevog Bena Čilvela.

Kvalifikacije za Mundijal Engleska je završila bez poraza, sa osam pobeda i dva remija. Taj rezultat pokvarila je u Ligi nacija u kojoj je isala iz "A" divizije, a nešto bolji utisak ostavila je na Mundijalu gde je u četvrtfinalu zaustavljena od Francuske. 

Ukrajina će pokušati da izbori četvrto uzastopno učešće na evropskim prvenstvima. U prethodnom ciklusu bila je u grupi sa Srbijom i Portugalom i na opšte iznenađenje zauzela prvo mesto, bez poraza. Sve utakmice kod kuće Ukrajinci su dobili, uključujući i neslavnih 5:0 protiv Krstajićevih "orlova", dok su na strani ostvarili dve pobede i dva remija.

Nakon što je Hari Kejn konačno oborio Runijev rekord možda je zaslužio da se malo odmori, što bi odgovaralo i Ajvanu Toniju koji predugo čeka na debi u nacionalnom timu. Ove godine, napadač Brentforda postigao je neverovatnih 17 golova. S druge strane, Mihajlo Mudrik još nije postigao gol od dolaska u Čelsi za neverovatnih 100 miliona evra, a takođe čeka i na svoj prvenac u dresu Ukrajine.

NAŠ PREDLOG: PG1&3+ (2.05) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

BILBAO JURI LIGU ŠAMPIONA: Na San Mamesu su padale mnogo jače ekipe od fenjeraša sa juga Španije