DANCI ŽELE "OSVETU" NA PARKENU: Kristijan Eriksen propušta "revanš" najgore utakmice u svom životu

O. M.

23. 03. 2023. u 09:30

DANSKA dočekuje Finsku u prvom kolu grupe "H" kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

ДАНЦИ ЖЕЛЕ ОСВЕТУ НА ПАРКЕНУ: Кристијан Ериксен пропушта реванш најгоре утакмице у свом животу

FOTO: AP/Tanjug

Biće ovo prvi duel ekipa sa severa Starog kontinenta posle onog sa Eura 2021, tokom koga je Kristijan Eriksen doživeo zastoj srčanog mišića, a u kome je Finska minimalnim rezultatom ostvarila pobedu u prvoj svojoj utakmici u završnici nekog velikog takmičenja. 

Ta utakmica odigrana je na Parkenu, gde će biti odigrana i ova današnja, ali Kristijana Eriksena zbog povrede neće biti u timu Kaspera Hjolmana, koji se nada revanšu za poraz iz 2021. Selektor "vikinga" priznao je da je reprezentacija podbacila na Mundijalu, posebno kada se uzme u obzir ono što je prikazala u Ligi nacija gde je zauzela drugo mesto u grupi iza Hrvatske, a ispred Francuske.

Priliku za popravni imaće u kvalifikacijama za Euro i to protiv lokalnog rivala od koga su u poslednjih pola veka izgubili samo dva puta, u pomenutom debiju Finaca na Evropskom prvenstvu i u poslednjem izdanju Nordijskog prvenstva u fudbalu, 2010. godine, kada je Finska osvojila svoju jedinu titulu na ovom turniru.

Da su Danci favoriti u ovom meču priznao je i finski selektor Marku Kanevra koji je istakao Dance kao prve favorite da osvoje grupu H. 

Osim Eriksena, koji je najbolji strelac Danske od aktivnih igrača, Hjolman neće moći da računa ni na Andreasa Skov-Olsena i njegovog imenjaka Kornelijusa koji su sa po dva gola bili najbolji strelci tima u Ligi nacija. S druge strane, napad Finske biće u najjačem sastavu, sa najboljim strelcem reprezentacije svih vremena Temuom Pukijem i Joelom Pohjanpalom, strelcem u prethodnom duelu ovih selekcija.

Finska je pobedom nad Crnom Gorom u poslednjem kolu Lige nacija izborila drugo mesto grupe "B3" iza pobednika Bosne i Hercegovine. To joj je donelo petu poziciju na ukupnoj tabeli "B" divizije i potencijalni plasman u plej-of. 

Naime, ako u kvalifikacijama ne izbore vizu za Nemačku, Fincima će biti dovoljno da se samo jedna od četiri bolje plasirane ekipe plasira direktno na Euro i oni će upasti u razigravanje. Isti je slučaj i sa Danskom, koja je peta u "A" diviziji.

Dansku će kao kapiten predvoditi Simon Kjaer. "Vikinzi" su izgubili samo jednu od poslednjih 13 utakmcia kada je iskusni defanzivac bio u timu.

NAŠ PREDLOG: 1&D2+ (kvota 1,80)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)