VLAHOVIĆ JE RAZBIO MALER! Sada bi da zatrese mrežu u čuvenom ''Derbiju Italije''

V.M.

19. 03. 2023. u 18:43 >> 18:43

INTER dočekuje Juventus u jednom od najvećih derbija italijanskog fudbala od 20:45.

ВЛАХОВИЋ ЈЕ РАЗБИО МАЛЕР! Сада би да затресе мрежу у чувеном Дербију Италије

FOTO: Tanjug/AP

Domaćin igra promenljivo u poslednje vreme, nikako da uhvati zalet, ali preko nedelje je izdržao nalete Porta i plasirao se u četvrtfinale Lige šampiona u kojem će se sastati sa Benfikom, tako da u dobroj atmosferi dočekuje ovaj meč. Juve je takođe nastupao preko nedelje, ali u Ligi Evrope. Slavio je u Nemačkoj protiv Frajburga i u četvrtfinalu će ukrstiti koplja sa Sportignom iz Lisabona.

Ovo će biti 247. susret velikih rivala, istorijski gledano prednost ima Juve koji je slavio 111 puta, viđeno je 60 remija, dok je Inter ostvario 75 pobeda.

Na prvom ovosezonskom derbiju slavio je Juventus rezultatom 2:0, pogocima Rabioa i Fađolija.

Iako ne pruža baš dobre partije, Inter je trenutno drugi na tabeli sa 50 osvojenih bodova, što je tri poena više od Rome koja je peta tako da je borba za plasman u Ligu šampiona u punom jeku. Ono što je bitno za ''neroazure'' je to što su uspeli da se plasiraju u četvrtfinale najelitnijeg evropskog takmičenja, prvi put nakon 12 godina. Tamo će igrati sa Benfikom, a bolji iz tog dvomeča ide na pobednika meča Milan-Napoli i sva četiri tima imaju odličnu priliku da se plasiraju u finale. Četa Simonea Inzagija pruža odlične partije na svom terenu i vezala je pet pobeda na ''Đuzepe Meaci''.

Juventus je takođe u dobrom ritmu i slavio je na četiri od prethodnih pet ligaških duela, prošlog vikenda slavio je u duelu sa Sampdorijom rezultatom 4:2. Pošto je savez nametnuo kaznu ''staroj dami'' od 15 bodova zbog finansijskih malverzacija, ona je tek sedma na tabeli i zaostaje 11 bodova za četvrtoplasiranim Laciom. Zbog toga najbolja šansa Juveu za Ligu šampiona je Liga Evrope u kojoj je došao do četvrtfinala i jedan je od favorita za titulu. Ono što raduje navijače ''bjankonera'' je povratak Dušana Vlahovića na listru strelaca. Najskuplji igrač u istoriji kluba je pogodio sa bele tačke protiv Frajbruga i tako okončao crni niz od šest utakmica beg pogotka.

Inzagi ima odrećenih problema sa izostancima, neće moći da računa na Gosensa i Dalbera, dok su pod upitnikom starteri Bastoni i Škrinjar.

Sa druge strane, Alegri će morati da napravi postau bez Pogbe, Keana, Aleksa Sandra i Ihaterena, a mogući su izostanci Bonućija i Milika.

Očekujemo jednu dobru, ujednačenu utakmicu u kojoj verujemo da će oba tima postići po gol.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,90)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a