ATLETIKO JE U OZBILJNOJ FORMI: Grizman voli da igra protiv Valensije

O. M.

18. 03. 2023. u 18:52 >> 18:52

MADRIDSKI Atletiko dočekuje Valensiju u utakmici 26. kola španske La lige.

АТЛЕТИКО ЈЕ У ОЗБИЉНОЈ ФОРМИ: Гризман воли да игра против Валенсије

Foto: EPA-EFE/Carlos Barba

"Jorgandžije" su izraziti favoriti u ovom susretu. Izabranici Dijega Simeonea u ponedeljak su savladali Đironu minimalnim rezultatom, a strelac je bio rezervista Alvaro Morata u prvom minutu nadoknade. Bio je to tek drugi poraz Đirone na svom terenu u poslednjih devet utakmica.

"Slepi miševi" su posle serije od šest vezanih poraza, u poslednje tri utakmice ostvarili dve pobede. Između prošlonedeljnog trijumfa nad Osasunom i pobede nad Real Sosijedadom pre tri sedmice, umetnuo se poraz od lidera prvenstva Barselone. Sve tri ove utakmice rešene su sa po jednim golom, a tako je bilo i jesenas u Valensiji, na prvom susretu ovih ekipa kada je Atletiko golom Antoana Grizmana u 66. minutu odneo sva tri boda sa ''Mestalje''.

Francuskom internacionalcu leži Valensija protiv koje je postigao 11 golova u karijeri, što je njegov najbolji skor protiv bilo kog kluba protiv kojeg je igrao.

Prošle godine u Madridu duel ovih timova doneo je jednu od najvećih "ludnica" sezone. Valensija je vodila posle prvih 45 minuta sa 0:2, golovima Muse i Dura. Kunja je smanjio na 1:2 u 64. minutu, a ludnica je nastala u zaustavnom vremenu drugog poluvremena, kada su "jorgandžije" preko Koree i Hermosa došle do preokreta. 

Otkako je nekadašnji sjajni vezista Valensije a ranije i Atletika, Ruben Baraha, preuzeo Valensiju, sve četiri utakmice "slepih miševa" rešene su jednim pogotkom, uz po dve pobede i poraza. 

Valensija na pobedu protiv Atletika čeka od 2014. godine za koje vreme su odigrali 16 utakmica, a na trijumf nad "jorgandžijama" u Madridu od 2011. Ove sezone su u gostima vezali pet poraza u svim takmičenjima, a osam utakmica bez pobede u La ligi. Samo je Kadiz postigao manje golova na strani od Valensije (šest prema osam).

S druge strane, Atletiko je na Metrpolitanu izgubio samo jednu od 11 poslednjih utakmica, bilo je to u 16. kolu protiv Barselone.

Dijego simeone za ovaj meč neće moći da računa na povređene Regilona i Mandavu.

Ruben Baraha će na gostovanju Atletiko po prvi put otkad je preuzeo ekipu na rapsolaganju imati Edinsona Kavanija. Najbolji strelac Valensije sa pet golova bio je van stroja od 15. minuta utakmice protiv Atletik Bilbaoa kada je zamenjen zbog povrede.

NAŠ PREDLOG: 1X&3+ (kvota 2,38)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije