"ŽDREPCI" TRAŽE OSVETU: U Bremenu je jesenas pukla "petarda"

O. M.

17. 03. 2023. u 09:40

BORUSIJA Menhengladbah i Verder Bremen otvaraju 25. kolo nemačke Bundeslige. Utakmica je na programu ovog petka od 20.30.

ЖДРЕПЦИ ТРАЖЕ ОСВЕТУ: У Бремену је јесенас пукла петарда

Foto: Profimedia

''Ždrepci'' su prošlog vikenda poraženi sa 3:0 na gostovanju Red bul Lajpcigu, a prethodni meč na svom terenu odigrali su bez golova sa Frajburgom. Pošto su pre toga izgubili od Majnca u gostima, poslednja pobeda im je ona nad Bajernom (3:2) iz 21. kola. To je bila i poslednja utakmica na kojoj su izabranici Danijela Farkea postigli gol. Tri utakmice bez gola su najduža ovakva serija Menhengladbaha još od 2018. godine, a Farke se suočava sa obaranjem još jednog negativnog rekorda - otkad je trener Borusije nijednom nije vezao četiri utakmice bez pobede.

Navijači Menhengladbaha uzdaju se u bilans na ''Borusija parku'' gde su njihovi ljubimci osvojili 23 od 30 bodova da će se konačno radovati pobedi. 

Verder je vezao dva poraza, a prošle nedelje izgubio je kod kuće od Leverkuzena, što je bio četvrti poraz "zeleno-belih" u poslednjih pet utakmica. Ekipa iz Bremena je u seriji od 17 utakmica bez nerešenog ishoda, što je drugi najduži niz u ligama petice, iza Napolija koji ima 22.

Borusija Menhengladbah i Verder dele desetu i jedanaestu poziciju na tabeli Bundeslige sa po 30 bodova, ali ''ždrepci'' imaju bolju gol-razliku jer su dali više golova i primili manje. Deset kola pre kraja zaostaju deset bodova za mestom koje vodi u Ligu konferencija (šestoplasirani Ajntraht ima 40), a istu toliku prednost imaju nad šesnaestoplasiranim Štutgartom koji sa 20 bodova "drži" poziciju koja vodi u baraž za opstanak.

Verder ne zna za bundesligašku pobedu na ''Borusija parku'' od 2011. godine, a za to vreme je na deset utakmica osvojio tri boda. Prošle godine Menhengladbah je slavio minimalnu pobedu golom švajcarskog defanzivca Nika Elvedija. 

U prvom delu sezone Verder je kao domaćin sa petardom ispratio goste, bilo je 5:1. Dva gola postigao je prvi strelac Bundeslige (15 pogodaka) Niklas Filkrug, po jednom su se u strelce upisali Marvin Dukš i Mičel Vajzer, dok je peti strelac za Verder bio defanzivac Borusije Bensebajni koji je zatresao svoju mrežu. Alžirac neće igrati danas zbog crvenog kartona, mada bi i bez toga bio pod znakom pitanja zbog povrede zadnje lože. 

Počasni pogodak za goste postigao je Markus Tiram. Sin legendarnog francuskog defanzivca Lilijana je sa 11 golova šesti strelac lige, ali je prvi ispred Filkruga po broju udaraca u okvir gola (71:69).

NAŠ PREDLOG: 1X&2+ (kvota 1,43)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina