JUNAJTED SE OKREĆE EVROPI NAKON SRAMOTE PROTIV LIVERPULA: Betis je uhvatio zalet

V.M.

09. 03. 2023. u 10:32

MANČESTER dočekuje Andalužane na ''Old trafordu'' u prvoj utakmici osmine finala Lige Evrope.

ЈУНАЈТЕД СЕ ОКРЕЋЕ ЕВРОПИ НАКОН СРАМОТЕ ПРОТИВ ЛИВЕРПУЛА: Бетис је ухватио залет

FOTO: AP/Tanjug

''Crveni-đavoli'' su u velikom derbiju šesnaestine finala savladali Barselonu, nakon što je bilo 2:2 u Kataloniji, Barsa je povela na ''Teatru snova'', ali Junajted se vratio i slavio golovima brazilskog dvojca Fred-Antoni. Betis je brige o plasmanu u osminu finala prebrinuo još u prvoj fazi takmičenja, kada je rutinski zauzeo prvo mesto u grupi ''C''.

Mančester je za vikend doživeo veliku bruku. Gostovao je na ''Enfildu'' gde ga je njegov najveći rival Liverpul doslovno rečeno uništio sa 7:0. Na poluvremenu je bilo 1:0, ali igra izabranika Erika ten Haga se potpuno raspala u drugom delu u kojem su primili čak šest pogodaka. Domaćin je i dalje u dobroj poziciji što se tiče Premijer lige, treći je na tabeli i ima velika šanse da se vrati u Ligu šampiona.

Još jedan način da se vrati u najelitnije evropsko takmičenje je upravo preko Lige Evrope. Ako pitamo kladionice, Mančester je glavni favorit za osvajanje ovog takmičenja.

Betis je u sjajnoj formi, za vikend je odoleo Real Madridu (0:0), a pre toga je ostvario tri uzastopne pobede protiv Almerije, Valjadoilda i Elčea. Serijom dobrih rezultata popeo se na peto mesto i zaostaje samo tri boda za četvrtoplasiranim Real Sosijedadom. 

Kao što smo već rekli Andalužani su se prošetali kroz grupu ''C''. Ostvarili su pet pobeda uz remi sa Romom na ''Benito Viljamarinu'' i sa 16 osvojenih poena su osvojili prvo mesto. ''Zeleno-beli'' su prošle sezone ispali u osmini finala Lige Evrope kada ih je evenutalni osvajač, Ajntraht, izbacio ukupnim rezultatom 2:3.

Ova dva tima se nikada do sada nisu susrela u zvaničnoj utakmici, odigrali su jedan prijateljski susret prošle godine kada je Betis slavio golom Fekira.

Ten Hag ne može da računa na Eriksena, Marsijala i Donija van de Beka, dok su pod upitnikom nastupi Kazemira i Lindelofa.

Betis će na jednom od najlegenadarnijih stadiona u istoriji fudbala biti bez Fekira i Kruza.

Očekujemo da se Mančester junajted vrati na pobedničke staze posle istorijske sramote i ostvari bitnu pobedu u pohodu na drugi trofej ove sezone posle osvajanja Liga kupa.

NAŠ TIP: 1&2-4 (kvota 2,15)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja