OLIMPIJAKOS U (NE)MOGUĆOJ MISIJI? AEK dolazi na revanš polufinala sa zalihom od tri gola

O. M.

01. 03. 2023. u 10:40

OLIMPIJAKOS će na svom "Karaiskakisu" ugostiti AEK u revanšu polufinala Kupa Grčke.

ОЛИМПИЈАКОС У (НЕ)МОГУЋОЈ МИСИЈИ? АЕК долази на реванш полуфинала са залихом од три гола

Foto: Profimedia

Pred crveno-belima iz Pireja je nemoguća misija, pošto moraju da nadoknade 0:3 iz prve utakmice. Dvostruki strelac na tom meču bio je Levi Garsija, u trećem i 90. minutu, dok je jedan gol bio (ne)delo fudbalera Olimpijakosa Samasekua.

Zanimljivo je da je pravdu na ovom duelu delio crnogorski arbitar Nikola Dabanović.

Pirejci nisu uspeli da pobede AEK u prethodne dve utakmiice u Pireju. Jesenas je bilo 0:0, a prošle sezone 1:1.

Inače, u poslednje vreme domaći teren nema mnogo značaja kad se sastaju ove dve ekipe, pošto su gosti slavili na tri od poslednjih deset utakmica, a isto toliko završeno je bez pobednika. Domaćinima su, dakle, pripale četiri pobede.

Olimpijakos u utakmicu ulazi posle "derbija večitih neprijatelja" sa Panatinaikosom, koji je završen bez golova. S druge strane, AEK je posle poraza u derbiju od PAOK-a uspeo da se podigne i savlada Asteras sa 2:0.

Na tabeli grčkog šampionata, drugoplasirani AEK ima tri boda više i utakmicu manje od trećeplasiranog Olimpijakosa. Pirejci imaju najmanje poraza u Ligi, samo dva, ali su odigrali previše nerešenih, čak osam.

Od crveno-belih iz Pireja se očekivalo mnogo više ove sezone. Iako odbrana titule nije nemoguća misija, ipak su svi ljubitelji fudbala verovali u "šetnju" kroz domaća takmičenja, naročito sa dva fantastična pojačanja koja su stigla početkom sezone u vidu bivših fudbalera Real Madrida Marsela i Hamesa Rodrigeza.

Čuveni Brazilac Marselo nije zadovoljio čelnike Olimpijakosa i već je nakon pola sezone promenio sredinu i vratio se u rodni Brazil, tačnije Fluminense, gde je i započeo svoju trofejnu karijeru.

Kolumbijac Rodrigez pruža solidne partije. Upisao se pet puta u listu strelaca i isto toliko puta bio asistent, ali je prethodna dva meča propustio zbog povrede i verovatno neće nastupiti ni večeras.

Nekadašnji reprezentativac Srbije Mijat Gaćinović očekuje se u sastavu gostiju za ovaj meč.

Ovo će biti 208. zvanični susret Olimpijakosa i AEK-a, a mnogo bolji skor imaju Pirejci - 95 pobeda, 49 remija i 63 poraza. U Pireju skor je još ubedljiviji: 55-22-22.

NAŠ PREDLOG: 1X&0-3 (kvota 1,73)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja