VREME JE DA "PEVCI" RAZBIJU MALER: Totenhem se često spotiče u ovoj rundi

V.M.

01. 03. 2023. u 09:00

U okviru petog kola najprestižnijeg kup takmičenja na Starom kontinentu Šefild junajted će dočekati goste iz severnog Londona koji će ponovo biti bez svog trenera.

ВРЕМЕ ЈЕ ДА ПЕВЦИ РАЗБИЈУ МАЛЕР: Тотенхем се често спотиче у овој рунди

FOTO: AP/Tanjug

Domaćin ima izglednu priliku da se vrati u Premijer ligu, drugi je na tabeli Čempionšipa sa plus sedam u odnosu na trećeplasirani Midlzbro i ima meč manje od njega. Solidne partije pruža i u FA kupu u kojem je do sada ostvario dve rutinske pobede. Sa druge strane, Totenhem je podigao formu u pravom trenutku. Za vikend je nakon pet godina u ligi savladao Čelsi, zacementirao se na četvrtom mestu na tabeli i sada fokus prebacuje na FA kup koji mu je najrealnija prilika za trofej koji čeka već 15 godina!

Šefild junajted je odiseju u kupu započeo trijumfom od 0:2 protiv Milvola, a nakon toga mu je bio potreban revanš kako bi izbacio Reksam, 3:1. Glavna odlika domaćina su odlične igre na svom ''Bramal lejnu''.

Na 18 utakmica kod kuće u svim takmičenjima ''oštrice'' su zabeležile 12 pobeda uz po tri remija i poraza. Izabranici Pola Hekingbotoma su za vikend ostvarili jako bitnu pobedu savladavši Votford sa 1:0, tako su prekinuli niz od dva uzastopna poraza i napravili veliki korak ka povratku u elitu.

Totenhemu je FA kup tradicionalno omiljeno takmičenje jer ga je osvajao u osam navrata, poslednji put 1991. kada je u finalu bio bolji od Notingema. Ovogodišnju avanturu započeo je u trećem kolu kada je savladao Portsmut pogotkom Harija Kejna, a nakon toga je rutinski porazio Preston rezultatom 0:3. ''Pevce'' će na večerašnjem susretu u odsustvu Antonija Kontea, koji ima zdravstvene probleme, ponovo voditi Kristijan Stelini. Stelini je neka vrsta talije gostu jer je vodio ekipu u četiri navrata i svaki put je zabeležio pobedu. Od ekipa koje su ostale u takmičenju može se reći da je Totenhem jedna od kvalitetnijih i ima lepu priliku da osvoji trofej nakon duge pauze.

Domaćin ima velikih problema sa izostancima, na večerašnjem susretu će biti bez Šarpa, Brustera, Norington-Dejvisa, Stivensa i Okonela, dok je moguć povratak Baldoka na teren.

Stelini takođe ne može da računa na par prvotimaca zbog povreda, to su kapiten Loris i Bentankur, a takođe će izostati Sesenjon i Bisuma.

Očekujemo da Totenhem slavi na ''Bramal lejnu'', a verujemo i da će biti malo golova na susretu.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,85)

TIP ZA HRABRIJE: 2&0-3 (kvota 2,75) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)