REAL STIŽE U NAJGOREM TRENUTKU: Osasuni potrebna pobeda što pre

M.T.

18. 02. 2023. u 11:10

KLUB iz Pamplone već četiri kola bez trijumfa.

РЕАЛ СТИЖЕ У НАЈГОРЕМ ТРЕНУТКУ: Осасуни потребна победа што пре

Foto: Profimedia

Već mesec dana u La Ligi Osasuna ne zna za pobedu, a protivnik za eventualni prekid te serije nije mogao da bude teži pošto na stadionu ''El Sadar'' večeras od 21 sat gostuje Real Madrid u okviru 22. kola španskog prvenstva.

Poslednji put Osasuna je u La Ligi savladala Majorku minimalnim rezultatom 14. januara i od tada najviše što je uspela su tri remija i jedan poraz u meču protiv Atletiko Madrida. Ekipa Jagobe Arasatea je u poslednja dva kola igrala nerešeno sa Espanjolom i Valjadolidom, a forma je definitivno problem za Osasunu koja je pobedila samo Majorku na poslednjih osam ligaških mečeva.

I dalje situacija za domaćina nije loša na tabeli pošto klub zauzima deveto mesto sa 30 bodova i u igri je za izlazak u Evropu pošto Betis na šestoj poziciji ima samo tri boda više. Ipak, da bi imala realne šanse za tako nešto, Osasuna će morati da počne da pobeđuje, mada je Real među najmanje poželjnim timova za početak nekog pobedničkog niza.

Od poraza od Barselone u finalu Superkupa Španije, Real je nanizao pet mečeva bez poraza u svim takmičenjima, da bi usledio iznenađujući poraz od Majorke. Tim Karla Ančelotija iskoristio je Svetsko klupsko prvenstvo da povrati samopouzdanje osvajanjem trofeja, a u proteklom kolu La Lige ubedivo je sa 4:0 savladao poslednjeplasirani Elče.

''Kraljevski klub'' na drugoj poziciji ima 48 bodova, osam manje od vodeće Barselone i još uvek ima šanse da ipak odbrani titulu, ali je već do sada imao previše kikseva i više gotovo da nema pravo na grešku, pa je trijumf protiv Osasune imperativ za Real.

Jagoba Arasate ponovo će imati na raspolaganju Abdea Ezalzulija koji je odradio suspenziju zbog kartona i očekuje se da igrač na pozajmici iz Barselone bude starter, ali iz istog razloga će odsustovati protiv Reala Ezekilj Avila i Huna Kruz, dok zbog povreda neće igrati Aimar Oroz, Ruben Penja i Naćo Vidal.

Što se tiče Real Madrida, Karlo Ančeloti je potvrdio da se u tim vraća Tibo Kurtoa, a na raspolaganju će biti i Eden Azar koji se oporavio od povrede. Vinisijus Žunior se vraća u posle odrađene suspenzije, ali će Real biti bez Tonija Krosa, Karima Benzeme i Ferlana Mendija. U startnu postavu će se vratiti i Luka Modrić koji je u prethodnom kolu počeo sa klupe i odigrao samo 20 minuta.

Osasuna je u prvom meču protiv Reala uspela da ostane neporažena u Madridu i osvoji bod, a bio je to treći remi za klub iz Pamplone u duelima protiv ''los blankosa'' koji su ostvarili sedam pobeda. Domaćin već 17 mečeva nema pobedu protiv Reala, odnosno duže od decenije pošto je posledi trijumf ostvario u januaru 2011.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,82)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)