VELIKI DERBI U OSMINI FINALA: Sudar Marselja i PSŽ-a na ''Velodromu''

M.T.

08. 02. 2023. u 11:45

DOMAĆIN je za vikend okončao seriju nepobedivosti.

ВЕЛИКИ ДЕРБИ У ОСМИНИ ФИНАЛА: Судар Марсеља и ПСЖ-а на Велодрому

FOTO: EPA

Već u osmini finala Kupa Francuske dogodiće se pravi sudar titana pošto će na stadionu ''Velodrom'' Marselj dočekati večeras od 21.10 ekipu Pariz Sen Žermena.

Marselj je imao sjajnu seriju od deset utakmica bez poraza u svim takmičenjima, ali je tome došao kraj proteklog vikenda u francuskom šampionatu pošto je Nica uspela kao gost da osvoji tri boda rezultatom 3:1. Ipak, Marselj je ostao na drugoj poziciji sa osam bodova manje upravo od svog večerašnjeg protivnika.

Tim Igora Tudora je prošle sezone stao u četvrtfinalu pošto ga je savladala Nica sa 4:1, a Marselj je deset puta osvajao kup, mada je poslednji trofej podigao još davne 1989. godine. Ove sezone je Olimpik eliminisao Hejeres, a zatim je u prethodnoj rundi bio bolji od Rena.

Pariz Sen Žermen je bio u tek nešto lošijoj formi u odnosu na Marselj pošto je doživeo dva poraza u prethodnih deset mečeva u svim takmičenjima, a za vikend je savladao Tuluz sa 2:1. ''Sveci'' su sigurni na prvom mestu, iako su u prve dve nedelje nove godine doživeli dva poraza u Ligi 1 od Lensa i Rena.

Ekipa Kristofa Galtijea nije imala težak posao u prethodnim rundama kupa protiv Šaterua i Paj de Kasela, a prošle sezone je ''svecima'' kao i Marselju presudila u kupu Nica koja ih je eliminisala u osmini finala na penale. PSŽ je rekorder sa 14 trofeja u Kupu Francuske, a poslednji je osvojio 2021. godine.

Marselj će i dalje biti bez Erika Bailija kojem će upravo utakmica protiv bogatih Parižana biti sedma i poslednja koju mora da presedi zbog suspenzije, a zbog žutih kartona neće igrati ni Leonardo Balerdi. Što se povređenih igrača tiče, Igor Tudor ima idealnu situaciju jer su mu svi igrači na raspolaganju osim duže vreme povređenog Amine Harita.

U ekipu Pariz Sen Žermena posle odrađene suspenzije vratio Marko Verati, taman na vreme pošto je Renato Sančez ponovo povređen i preskočiće ovaj meč uz Kilijana Mbapea i Nordija Mukijelea. Pitanje je da li će Nejmar i Serhio Ramos biti potpuno spremni za meč protiv Marselja, a isto važi i za Presenela Kimpembea.

Marselj ima samo jednu pobedu u poslednjih deset mečeva između ova dva tima, a osam puta je pobedu slavio PSŽ, dok je jedna utakmica završena nerešeneim rezultatom. Ovo će biti sedmi susret ovih ekipa u Kupu Francuske u poslednje dve decenije, a u svih šest prethodnih je slavio tim iz prestonice.

NAŠ TIP: 2 (kvota 2,25)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)