LIONU KUP ZA SPAS SEZONE: Lil ima u planu drugačiji scenario

M.T.

08. 02. 2023. u 10:59

''Doge'' su poražene samo jednom u 11 mečeva u svim takmičenjima.

ЛИОНУ КУП ЗА СПАС СЕЗОНЕ: Лил има у плану другачији сценарио

Foto: Profimedia

Lion ima u najmanju ruku problematičnu sezonu u kojoj će veoma teško doći i do pozicija za plasman u evropska takmičenja, pa je Kup Francuske dobra prilika za spašavanje sezone, a u osmini finala tog takmičenja danas od 18.15 na stadionu ''Grupama'' Lion će dočekati Lil.

Posle razočaravajuće prošle sezone, ni ova nije oobećavajuća za navijače pošto su njihovi ljubimci na putu da drugu godinu u nizu završe na sredini tabele. Posle četiri uzastopna poraza u oktobru je smenjen Peter Boš, a na njegovo mesto je stigao Loran Blan, ali promenljiva forma Liona se nastavila. Od dolaska Blana, Lion je pobedio na pet utakmica, izgubio četiri i remizirao tri puta.

Prethodnog vikenda Lion je savladao u gostima ekipu Troa. Blanov tim je poražen jednom u prethodnih sedam utakmica u svim takmičenjima. U kupu je Lion startovao pobedom protiv Meca 2:1, da bi u prethodnoj rundi sa 3:0 savladao Šamberi. Aleksandar Lakazet je postigao tri gola na te dve utakmice i biće najveća opasnost po gol Lila. Lion je pet puta osvajao Kup Francuske, a poslednji trofej je podigao 2012.godine.

Lion je u dobroj formi, ali je Lil u još boljoj pošto je poražen samo jednom u prethodnih 11 utakmica u svim takmičenjima. Za vikend su ''doge'' savladale na gostovanju Ren sa 3:1 i tako smanjile zaostatak upravo za tom ekipom na dva boda. Lil ima 38 bodova i nalazi se na šestoj poziciji, veoma blizu mesta koja vode u evropska takmičenja.

''Doge'' su u kupu u prethodnih rundama ostvarile dve pobede od po 2:0 protiv Troa i Poa. Lil ima jedan trofej kupa više od Liona, a poslednji put je slavio u ovom takmičenju 2011. što je bila prva sezona od 1955. u kojoj joj su ''doge'' stigle do finala Kupa Francuske.

U tim Liona vratili su se Husem Oar i Henrike posle oporavka od povreda i Loran Blan bi mogao da ih odmah ubaci u startnu postavu, ali je realnije da meč protiv Lila počnu na klupi za rezervne igrače. Što se tiče Lila, definitivno neće biti u timu Gabrijela Gudmunsona i Adama Unasa zbog povreda.

Lion je jesenas uspeo da savlada Lil prvi put posle 12 utakmica, dok je Lil ostvario četiri pobede, a pet mečeva je završeno nerešenim rezultatom. Samo jednom su u preothodnih 25 godina ova dva tima igrala u Kupu Francuske, 2009. godine takođe u osmini finala i tada je Lil bio bolji sa 3:2.

NAŠ TIP: 1X (kvota 1,40)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju