LETOS IM NIJE USPELO: Može li Volfsburg da iskoristi lošiju formu Bajerna

M.T.

05. 02. 2023. u 11:25

BAVARCI su u seriji od tri remija.

ЛЕТОС ИМ НИЈЕ УСПЕЛО: Може ли Волфсбург да искористи лошију форму Бајерна

FOTO: AP/Tanjug

Posle serije dobrih rezultata Volfsbrug je doživeo dva neuspeha i poljuljanog raspoloženja će danas od 17.30 u 19. kolu Bundeslige dočekati lidera šampionata minhenski Bajern na ''Folksvagen Areni''.

Volfsburg je računajući i mečeve pre pauze u Bundesligi imao seriju od šest pobeda i ozbiljno je počeo da se primiče društvu u vrhu tabele Bundeslige, ali je u prethodnom kolu Verder zaustavio četu Nika Kovača pobedom od 2:1. Kao da to nije bilo dovoljno ''vukovima'', usledio je i poraz u osmini finala Kupa Nemačke od Union Berlina takođe sa 2:1 i sada Kovačev tim Bajern dočekuje sa načetim samopouzdanjem.

Trenutno su Volfsburgu van domašaja pozicija koje vode u evropska takmičenja pošto je na sedmoj poziciji sa 29 bodova, pet manje u odnosu na Frajburg i šest u odnosu na Ajntraht. Ipak, za Kovačev tim ništa još nije gotovo pošto ga od lidera Uniona deli 10 bodova. U prvom meču ova dva tima u sezoni, Bajern je lako slavio sa 2:0.

Zvuči potpuno neverovatno, ali Bajern još uvek nema pobedu u Bundesligi od nastavka sezone. Ekipa Julijana Nagelsmana je u tri odigrana meča remizirala identičnim rezultatom 1:1 protiv Lajpciga, Kelna i Ajntrahta, a taj niz je uspela da prekine u Kupu Nemačke pošto je ubedljivo sa 4:0 savladala Majnc pa navijači veruju da će se raspucanost Bavaraca konačno preneti i na Bundesligu.

Pošto je od potencijalih devet osvojio samo tri boda, Bajern je pao na drugo mesto na tabeli sa 37 bodova, dva manje od Union Berlina koji doduše ima i utakmicu više, pa je Bavarcima pobeda neophodna kako bi se vratili na prvu poziciju u šapionatu.

Niko Kovač može da bude zadovoljan činjenicaom da će jedini izostanak u timu biti Lukas Nmeka koji zbog povrede kolena ne igra još od novembrsa, dok su svi ostali na raspolaganju hrvatskom treneru. U Baejrnu je situacija znatno ozbiljnija pošto u timu nema Lukasa Ernandeza, Sadio Manea, Manuela Nojera, Buna Sara i Nusara Mazruija, dok je Marsel Zabicer poslednjeg dana prelaznog roka pozajmljen Mančester junajtedu.

Ako je suditi samo po rezultatima u poslednjih deset mečeva ova dva tima Volfsburg nema čemu da se nada. Bajern je ostvario čak devet pobeda u tom periodu, a samo jedan meč je završen nerešenim rezultatom. Poslednji put Volfsburg je savladao Bajern u Bundesligi 2015.godine, a iste godine je bio bolji i u finalu Superkupa Nemačke i od tada nema trijumf protiv Bajerna, odnosno čeka na pobedu već 17 utakmica.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,62)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MILOŠ RAJIČIĆ: Lak posao za “večite”