U GRADU SVETLOSTI SE BODOVI TEŠKO UZIMAJU: PSŽ je ispucao sve kikseve

N. P.

04. 02. 2023. u 11:07 >> 11:09

''Sveci'' su posle dva kola upisali pobedu.

У ГРАДУ СВЕТЛОСТИ СЕ БОДОВИ ТЕШКО УЗИМАЈУ: ПСЖ је испуцао све киксеве

FOTO: Tanjug/AP

Posle dve utakmice bez pobede Pariz Sen Žermen se vratio na pobednički kolosek i potrudiće se da nastavi u tom ritmu i danas od 17 časova kada u okviru 22. kola francuskog šampionata dočeka Tuluz na ''Parku prinčeva''.

Neobično za PSŽ, ali aktuelni šampion Francuske bio je dva kola bez pobede u Ligi 1 pošto je minimalnim rezultatom poražen od Rena da bi potom odigrao nerešenom sa Remsom. Januar je bio nešto kritičniji nego uobičajno za ''svece'' pošto su u tom mesecu doživeli dva poraza uz po jedan remi i pobedu, da bi februar otvorili slavljem protiv Monpeljea.

Tim trijumfom je Pariz Sent Žermen sa 51 bodom održao pet poena prednosti u odnosu na drugoplasirani Marselj koji u prethodna dva kola ima iste rezultate kao ''sveci'', dok ima šest bodova više u odnosu na trećeplasirani Lens.

Od ulaska u novu godinu Tuluz igra kao preporođen u Ligi 1 pošto je tim trenera Filipa Montaea od mogućih 15 osvojio čak 13 bodova, što je potpuna suprotnost od rezultata u prethodnoj godini koju je Tuluz završio sa četiri uzastopna poraza. Tuluz je iskoristio nešto lakši raspored u novoj godini pošto su tri od pet njegovih protivnika bili timovi iz donjeg dela tabele – Ažaksio, Oksere i Strazbur.

U prethodnom kolu Tuluz je sa 4:1 savladao Troa i nalazi se na 12. poziciji sa 29 bodova, koliko imaju Lion i Rems na 10. i 11. mestu, ali sa boljom gol razlikom. Uz eventualni dobar rezultat u Parizu, Tuluz bi mogao da se još probije ka sredini tabele i dodatno se udalji od opasne zone mada je i sada prilično daleko.

"Sveci" imaju određenih kadrovskih problema, mada u realnosti trener Kristof Galtije raspolaže sa dovoljno kvalitetnih igrača da se praktično nijedan izostanak kod ''svetaca'' i ne oseti. Kilijan Mbape će zbog povrede pauzirati naredne tri nedelje, a van stroja su i dalje Presnel Kimpembe i Nordi Mukijele, dok su pod znakom pitanja Nejmar zbog premora i Serhio Ramos koji je zamenjen protiv Monpeljea zbog sudara glavama. U tim se vraća Marko Verati pošto je odradio meč pauze zbog kartona.

Tuluz ima manje problema u odnosu na Parižane pošto trener Filip Montanje ne može da računa na Risa Hilija i Kevina Kebena, dok bi ovu utakmicu mogao da preskoči Denis Genro zbog povrede mišića.

Pariz Sen Žermen je u potpunosti dominantan u poslednjih deset utakmica protiv Tuluza. ''Sveci'' su ostvarili osam pobeda, dok Tuluz ima jednu, uz jednu utakmicu završenu nerešenim rezultatom. Tuluz je bez pobede protiv bogatih Parižana već sedam utakmica, a na ''Parku prinčeva'' je poslednji put uspeo da pobedi još 2007. godine.

Šampion je veliki favorit na ovom meču a za nešto hrabrije prognoziraćemo pobedu uz prelaz.

NAŠ TIP: 3+ (kvota 1,47)

TIP ZA NAJHRABRIJE: 2-1 (kvota 21)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)