IDEALNA PRILIKA ZA AJNTRAHT: ''Orlovi'' protiv slabe Herte imaju šansu za laka tri boda

M.T.

04. 02. 2023. u 08:42

GOSTI su u borbi za opstanak.

ИДЕАЛНА ПРИЛИКА ЗА АЈНТРАХТ: Орлови против слабе Херте имају шансу за лака три бода

Foto: Profimedia

Fudbaleri Ajntrahta skliznuli su na tabeli Bundeslige posle remija u prethodna dva kola, ali ''orlovima'' se danas od 15.30 u 19. kolu nemačkog šampionata ukazuje prilika da se vrate u konkurenciju Ligu šampiona pošto će na ''Dojče Bank Parku'' dočekati Hertu koja se bori za opstanak u elitnom rangu.

Ajntraht je remizirao u prethodna dva kola rezultatom 1:1, ali kada se uzme u obzir da su to bili mečevi protiv Frajburga i Bajerna iz Minhena prošlog vikenda, trener Oliver Glasner ne može da bude nezadovoljan tim rezultatima, naročito što protiv Herte sve to može da se nadoknadi.

''Orlovi'' su trenutno na tabeli na šestoj poziciji sa 32 boda, dva manje u odnosu na Frajburg i Borusiju Dortmund, dok tri više ima Lajpcig na trećem mestu. Čak ni lider Bajern sa pet bodova više nije mnogo udaljen, ali teško je verovati da će Bavarci i dalje nastaviti sa kiksevima kao u prethodna tri kola. Ipak, Ajntraht je i dalje u takmičenju na tri fronta, a čini se da je osvajanje Lige Evrope prošle sezone dalo pravi podstrek Glasnerovoj ekipi.

Kao i prošlih sezona, Herta će se i ove do samog kraja boriti za opstanak ako je suditi po trenutnom stanju na tabeli, kao i formi ekipe Sandra Švarca. ''Stara dama'' nemačkog fudbala je u nastavku sezone doživela sva tri poraza od Bohuma, Volfsburga i Union Berlina i na ta tri meča je Švarcov tim uspeo da postigne samo jedan gol, a primi deset.

Herta je trenutno pretposlednjem 17. mestu tabele Bundeslige sa 14 bodova, četiri više od Šalkea koji je praktično već prežaljen. Švarcov tim ima dva boda manje od Bohuma koji je na 16. mestu sa kojeg se igra u doigravanje za opstanak u ligi, a toliko je udaljen i Štutgart, prvi tim iznad crte.

Oliver Glasner i dalje nema na raspolaganju Erika Dinu Ebimbea zbog povrede članka, kao i Marsela Veniga, a očekuje se da protiv Herte debituje Filip Maks koji je stigao iz PSV Ajndhovena na pozajmicu. Znatno više problema ima Glasnerov kolega na klupi Herte Sandro Švarc pošto će njegov tim biti bez Rune Jarstejna, Stevana Jovetića, Agustina Rogral, Čidera Ejuke i Keliana Nsona.

Iako su prethodne sezone bile prilično uspešne za Ajntraht, Glasnerov tim protiv Herte nije imao baš mnogo uspeha u poslednjih deset mečeva. Ajntraht je ostvario četiri pobede, samo jednu više u odnosu na Hertu dok su tri utakmice završene nerešenim rezultatom. Gosti iz Berlina ne čekaju dugo na trijumf na stadionu ''Dojče Bank Park'' pošto su poslednji put slavili u oktobru 2021.godine.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja