LEGENDI U ČAST: "Crveno-beli" spektakl u prestonici

N.P.

04. 02. 2023. u 12:51 >> 12:51

FUDBALERI Crvene zvezde dočekuju Vojvodinu u okviru 20. kola Super lige Srbije.

ЛЕГЕНДИ У ЧАСТ: Црвено-бели спектакл у престоници

FOTO: FK Crvena zvezda

Današnji okršaj u Beogradu se igra u čast nedavno preminuloj legendi srpskog fudbala Siniši Mihajloviću. Levonogi bombarder je nastupao za oba kluba i ostavio veliki trag posebno na "Marakani", a i "Karađorđu", stadionu gde je veliki Siniša završio svoju karijeru oproštajnom utakmicom 2007. godine.

"Crveno-beli" su  jesenji deo sezone završili na prvoj poziciji na tabeli sa ukupno 53 boda. Puleni Miloša Milojevića su pobedili na 17 utakmica, dok su dva puta odigrali nerešeno, uz ukupnu gol razliku 50:7. U pripremnom periodu domaćin je odigrao šest prijateljskih mečeva. Slavio je na pet utakmica i zabeležio jedan poraz. Crvena zvezda je bila bolja od Lehije iz Gdanjska, Nefčija, Kopra i Austrije Lustenau, dok je poražena od Ludogoreca. Poslednji meč klub iz Ljutice Bogdana je odigrao protiv Austrije Lustenau na kojoj je slavio rezultatom 3:2, pogocima Kingsija Kangve, Stefana Lekovića i Stefana Mitrovića.

Vojvodina zauzima peto  mesto na tabeli Super lige Srbije sa ukupno 33 osvojena boda. “Stara dama” iz Novog Sada je uz to zabeležila gol razliku 28:18. Za vreme zimskih priprema, izabranici Milana Rastavca su odigrali pet utakmica. Dva puta su slavili, igrali dva remija, dok su poraženi na jednom meču. Poslednji meč "Lale" su odigrale protiv ekipe Šahtjor Karagandi od koje su bili bolji rezultatom 2:1, a pogađali su Nikola Čumić i Jovan Milošević.

Crvena zvezda i Vojvodina su se do sada susreli na 207 duela, a "Stara dama" važi za jedan od klubova sa kojima je domaćin odigrao najviše utakmica. Beograđani su izlazili kao pobednici iz 119 duela, rezultat je bio nerešen 48 puta, a Novosađani su slavili na 40 utakmica.

Zanimljiva činjenica da je lopta zatresla mrežu 606 puta, a gol razlika je na Zvezdinoj strani i iznosi 391:215. Poslednji međusobni duel između dva kluba je odigran 20. oktobra prošle godine u okviru zaostalog meča petog kola domaćeg prvenstva, a sastav Miloša Milojevića je na "Karađorđu" bio bolji rezultatom 0:2. U listu strelaca su se upisali Aleksandar Pešić, kao i Gelor Kanga koji je bio precizan sa bele tačke.

Očekuje nas pravi "crveno-beli" spektakl u Beogradu kakva jedna fudbalska gromada Siniša Mihajlović i zaslužuje. Ulaz na stadion "Rajko Mitić" biće besplatan i očekujemo da navijači oba kluba napune trbine. Domaćin ima deset bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Partizan, i samo trijumfom pred svojim "delijama" može da ostvari zacrtani cilj, a to je odbrana šampionske titule i direktan plasman u Ligu šampiona sledeće sezone. Kvota na kec je prilično niska i savetujemo da je obavezno pojačate golovima.

NAŠ PREDLOG: 1&2-5 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a