MILANO SE DANAS DELI NA DVA DELA: Treći ''Derbi dela Madonina'' ove sezone

V.M.

05. 02. 2023. u 16:03 >> 16:03

INTER nominalni domaćin na 235. derbiju.

МИЛАНО СЕ ДАНАС ДЕЛИ НА ДВА ДЕЛА: Трећи Дерби дела Мадонина ове сезоне

Foto: Profimedia

Dva ljutita rivala izaći će na teren večeras u 20:45. Inter je verovatno jedina preostala ekipa koja može da sustigne Napoli, iako je to gotovo nemoguće, drugi je na tabeli i sakupio je 40 bodova. Sa druge strane Milan je u jako lošoj formi, prosipa bodove gde stigne, ispao je iz samog vrha tabele i više se ne nalazi na mestu koje garantuje Ligu šampiona iduće sezone.

Na prethodnih pet ligaških utakmica Inter ima tri pobede uz remi i poraz. U prošlom kolu savladao je Kremoneze rezultatom 1:2. Preko nedelje je u četvrtfinalu Kupa Italije bio bolji od Atalante golom Darmijana i tako se plasirao u polufinale u kojem će se igrati sa Juventusom.

Milan nastavlja da tone, nema pobedu na prethodne četiri utakmice i doživeo je dva uzastopna poraza od Lacija i Sasuola. Ponižavajuća je činjenica da su ''rosoneri'' na te dve utakmice primili zapanjujućih devet golova! Izabranici Stefana Piolija su trenutno peti na tabeli sa 38 osvojenih poena i pod hitno moraju da se trgnu i počnu da beleže pozitivne rezultate.

Ova dva tima su se surela 234 puta u zvaničnim utakmicama. Prednost imaju ''neroazuri'' koji su slavili na 86 duela, uz to je viđeno 69 remija i 79 pobeda ''rosonera''. Zanimljiv je podatak da se u redovima Milana nalazi Zlatan Ibrahovimić koji je postizao golove za oba tima u ovom velikom derbiju, i sa deset pogodaka ( dva za Inter, osam za Milan) je peti najbolji strelac u istoriji ovog duela. Ovo će biti treći susret ljutitih rivala ove sezone, u petom kolu Serije A slavila je ekipa Stefana Piolija sa 3:2, dok se pre nešto više od dve nedelje četa Simonea Inzagija osvetila trijumfom u Superkupu Italije rezultatom 0:3.

Nominalni domaćin nema većih problema sa izostancima i jedini koji će faliti je Dalber koji retko dobija priliku i kada je zdrav.

Što se tiče Milana on će biti bez Benasera, Florencija i Ibrahimovića, dok su pod znakom pitanja stubovi odbrane Majk Menjon i Fikajo Tomori.

Očekujemo vatrenu i borbenu utakmicu, smatramo da je Inter kvalitetnija ekipa i uz dobru formu u kojoj se nalazi očekujemo njegovu pobedu.

NAŠ TIP: 1 (kvota 2,05)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna