LUKA JOVIĆ JE RAZBIO MALER! Srpska četa se pobedom penje u gornji deo tabele

V.M.

05. 02. 2023. u 12:34 >> 12:34

FIORENTINA dočekuje Bolonju u utakmici 21. kola Serije A.

ЛУКА ЈОВИЋ ЈЕ РАЗБИО МАЛЕР! Српска чета се победом пење у горњи део табеле

FOTO: EPA

Domaćin se preko nedelje plasirao u polufinale Kupa Italije pobedom nad Torinom 2:1, jedan od golova za domaćina postigao je Luka Jović, srpski reprezentativac je na taj način prekinuo post od devet utakmica bez pogotka i nada se da sada može da uđe u dobru seriju. Bolonja je neporažena na prethodne tri utakmicu u Seriji A, sa dosta samopouzdanja dolazi na ''Artemijo Franki'' i pobedom može da se priključi vrhu tabele.

Viola je trenutno 12. na tabeli sa 24 osvojena boda. Slabo igra u prvenstvu i u proteklih pet kola ima samo jednu pobedu uz dva poraza i isto toliko remija, jedan od njih bio je prošlog vikenda kada su izabranici Vinčenca Italijana odigrali 1:1 sa Lacijom. Trijumfom na današnjem susretu ''ljubičasti'' bi se popeli u gornji deo tabele i tako uhvatili priljkučak za nekim od mesta koja vode u Evropu iduće sezone. Ekipu iz Firence uskoro očekuje nokaut faza Lige konferencija u kojoj su jedni od glavnih favorita za osvajanje trofeja. U redovima domaćina nalaze se tri srpska reprezentativca. Jović, Milenković i Terzić su redovno na terenu u poslednje vreme i pružaju solidne partije.

Bolonja je ponovo uhvatila zalet i podseća na onu ekipu koja je pred pauzu imala četiri pobede na pet utakmica. Sada je neporažena na tri vezana prvenstvena susreta, savladala je Udineze i Speciju uz remi sa Kremonezeom. Ekipa Tijaga Mote je deveta na tabeli, pobedom ima priliku da se popne na sedmo mesto koje u zavisnosti od ishoda Kupa Italije može obezbediti igranje u Ligi konferencija. ''Crveno-plavi'' igraju slabo na gostvanjima ove sezone, na devet utakmica van svog stadona osvojili su samo sedam bodova.

Ova dva tima su već odigrala jedan meč u dosadašnjem toku Serije A, u šestom kolu Bolonja je nakon preokreta slavila sa 2:1.

Domaćin će biti bez Kastrovilija, Martineza Kvarte i Sotila.

Bolonja u Firencu dolazi bez Sansona, Banjolinija, Bonifacija, Desilvestrija i Medela, dok je pod znakom pitanja najbolji strelac ekipe Marko Arnautović.

Očekujemo jednu zanimljivu utakmicu između dve ujednačene ekipe i verujemo da će biti golova.

NAŠ TIP: |1+&2+ (kvota 1,63)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest

Novak Đoković i Rafael Nadal su toliki teniski rivali, da Nole sa pravom kaže da mu je Rafa najveći suparnik u "belom sportu". Španac, međutim, malo više "voli" Rodžera Federera. Ipak, kako je Švajcarac otišao u penziju prošle godine, ostalo je da se ljubitelji tenisa nadaju novim megdanima Noleta i Nadala, a oni bi mogli uskoro da se i dogode.

15. 04. 2024. u 16:46 >> 16:47

KAD AMERIKANCI ODLEPE ZA SRBINOM: Ne, Nikola Topić neće biti peti pik na NBA draftu

KAD AMERIKANCI "ODLEPE" ZA SRBINOM: Ne, Nikola Topić neće biti peti pik na NBA draftu

NIKOLA Jokić je već opčinio NBA ligu, čiji je bio dvostruki najbolji igrač, a potom i MVP finala, Bogdan Bogdanović hara tom ligom u aktuelnoj sezoni, ne mareći što često uopšte nije bio starter, ali američka košarkaška javnost već se sprema za novu srpsku senzaciju. Nikola Topić joj je ime i njemu su se ovih dana posvetila dva velika medija u Sjedinjenim Američkim Državama. Sa pravom.

15. 04. 2024. u 16:09

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere