MOŽE LI SITI DA ISKORISTI ARSENALOV KIKS? Domaćin je umeo da ga iznenadi u prošlosti

V.M.

05. 02. 2023. u 10:54

TOTENHEM dočekuje izabranike Pepa Gvardiole u poslednjoj utakmici 22. kola Premijer lige.

МОЖЕ ЛИ СИТИ ДА ИСКОРИСТИ АРСЕНАЛОВ КИКС? Домаћин је умео да га изненади у прошлости

FOTO: EPA

''Pevci'' su u prošlom kolu uspeli da trijumfuju u malom londonskom derbiju protiv Fulama golom Kejna, uz to su savladali Preston u okviru FA kupa i nadaju se da mogu da nastave seriju dobrih rezultata pred svojim navijačima protiv ekipe koju su umeli da iznenade u prošlosti. Nakon jučerašnjeg poraza Arsenala od Evertona, Siti ima zlatnu priliku da priđe lideru na samo tri boda zaostatka i potpuno zakuva trku za titulu u Engleskoj.

Totenhem je trenutno peti na tabeli sa 36 osvojenih bodova, šest manje od Junajteda koji se nalazi na četvrtom mestu koje garantuje Ligu šampiona iduće sezone. Domaćin igra promenljivo nakon pauze i na proteklih pet ligaških susreta ima dva trijumfa i tri poraza. Prošlog vikenda je prošao u petu rundu FA kupa pobedom protiv Prestona a ono što raduje navijače je to da je Son postigao dva gola i najavio povratak u prepoznatiljivu fomu.

Krajem prelaznog roka uprava je dovela dva nova igrača Antoniju Konteu, ekipu su pojačali desni bek Pedro Poro i ofanzivac Arnaut Danjuma. Italijanski stručnjak neće predvoditi ekipu sa klupe zbog zdravstvenih problema, zameniće ga njegov pomoćnik Kristijan Stelini.

''Građani'' žele da upišu treću uzastopnu pobedu u Premijer ligi i tako priđu Arsenalu na samo tri boda zaostatka. Gvardiolini izabranici su trenutno drugi sa 45 poena i gol-razlikom 53:20, što ih čini najboljim napadom lige. Glavne zasluge za to idu Erlingu Holandu koji je nakon kratkog posta nastavio da rešeta mreže i postigao je het trik u prošlom kolu protiv Vulvsa. Siti je prošlog vikenda pobedio ''tobdžije'' u utakmici FA kupa golom Akea.

Totenhem ima tri uzastopne pobede protiv današnjeg protivnika na svom terenu. Ovi timovi su se susreli jednom ove sezone, pre nešto više od dve nedelje ekipa iz Mančestera je slavila nakon preokreta rezultatom 4:2.

Očekujemo jednu zanimljivu utakmicu kakvu nam ovi klubovi uvek priređuju kada se sastanu i verujemo da će oba tima postići po gol na poslednjem susretu 22. kola Premijer lige.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,80)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)