LIVERPUL TRAŽI IZLAZ IZ KRIZE: Mogu li Vulvsi iz trećeg pokušaja da savladaju ''redse''?

V.M.

04. 02. 2023. u 09:15 >> 09:15

KLOPOVA četa gostuje Vulverhemptonu u utakmici 22. kola Premijer lige.

ЛИВЕРПУЛ ТРАЖИ ИЗЛАЗ ИЗ КРИЗЕ: Могу ли Вулвси из трећег покушаја да савладају редсе?

FOTO: Tanjug

Domaćin igra solidno od kada ga je preuzeo Đulen Lopetegi krajem prošle godine, pobegao je iz zone ispadanja i pokušaće iz trećeg puta da savlada Liverpul. ''Redsi'' su nakon dobrog otvaranja drugog dela prvenstva upali u krizu i nisu slavili na prethodne tri ligaške utakmica, a uz to su ispali iz FA kupa porazom od Brajtona 2:1.

Vulvsi su prvi tim iznad crte sa 17 osvojenih bodova, isto ima i Bornmut, ali zbog bolje gol-razlike ''vukovi'' su van zone ispadanja. Na protekle tri utakmice izabranici španskog stručnjaka su upisali remi sa Aston vilom, porazili su Vest hem i izgubili su od Mančester sitija. Najveći problem za domaćina ove sezone je napad, jer su u dosadašnjem toku Premijer lige postigli mizernih 12 golova što je ubedljivo najmanje u čitavoj ligi. Krajem prelaznog roka dovedeni su Pablo Sarabija iz PSŽ-a, kao i Žoao Gomež iz Flamenga, kombinovano su plaćeni 23.7 miliona evra.

Liverpul je u problemu, na poslednja tri susreta je postigao samo jedan gol i doživeo je dva poraza uz remi. Trenutno je deveti na tabeli sa 29 osvojenih bodova i ne deluje kao ekipa koja može da se bori za plasman u Ligu šampiona iduće sezone. Kada smo kod najeltinijeg evropskog takmičenja, u reprizi prošlogidšnjeg finala, ''redse'' uskoro očekuje obračun sa Real Madridom u osmini finala. Za vreme zimskog prelaznog roka ekipu je u transferu vrednom 42 miliona evra pojačao Kodi Gakpo iz PSV-a koji na pet odigranih utakmica i dalje nije zatresao mrežu u dresu novog kluba.  Na devet gostovanja ove sezone Liverpul je ostvario samo dve pobede i pokupio premalih osam bodova.

Ove ekipe su se ove sezone već susrele dva puta u okviru FA kupa, nakon remija u prvoj utakmici usledio je revanš u kojem je slavio Liverpul.

Domaćin će na ovoj utakmici biti bez Čikinja, Pedra Neta, Traorea i Kalajdžića.

Klop ne može da računa na Artura, Dijaza, Žotu, Firmina, Konatea i Virdžila van Dajka, dok je pod znakom pitanja Karvaljo.

Očekujemo jednu interesantnu utakmicu, verujemo da će Vulvsi umrtviti igru i tražiti svoje prilike iz kontri. Zbog toga očekujemo malo golova na današnjem susretu.

NAŠ TIP: |0-1&||0-3 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)