''FARMACEUTI'' SVE JAČI! Domaćin je u ozbiljnoj krizi

M.T.

03. 02. 2023. u 14:04 >> 14:05

U prvoj utakmici 19. kola Bundeslige, Augzburg će dočekati Bajer iz Leverkuzena.

ФАРМАЦЕУТИ СВЕ ЈАЧИ! Домаћин је у озбиљној кризи

Foto: Profimedia

Domaćin je nastavio sa slabim igrama nakon pauze, trenutno je 14. na tabeli i ako ne popravi formu, uzbrzo će se naći u zoni ispadanja. Što se tiče Bajera, od kada je Ćabi Alonso zaseo na klupu početkom oktobra ekipa beleži veoma dobre rezultate i rapidno se penje ka vrhu tabele Bundeslige.

Augzburg ima samo jednu pobedu na prethodnih deset ligaških utakmica, ostvario ju je kada je savladao Borusiju Menhengladbah prošlog vikenda pogotkom Beriše, pored tog trijumfa za vreme crne serije ima još tri remija i šest poraza. Osvojio je 18 bodova za sada, što je dva poena više od Bohuma koji se nalazi na 16. poziciji, mestu koje vodi u doigravanje za opstanak u Bundesligi. Izabranici Erika Masena igraju jako loše kod kuće ove sezone, na devet utakmica pokupili su osam bodova i jedni su od najgorih domaćina u ligi.

Leverkuzen je u odličnoj seriji, na proteklih pet susreta zabeležio je četiri pobede uz poraz od Dortmunda. Dugo je bio u donjem delu tabele, jedno vreme i u zoni ispadanja ali sada igra odlično i zauzima deveto mesto sa 24 osvojena boda uz gol-razliku 30:30. Bajer je slavio na svoja poslednja dva gostovanja i nada se da večeras može da upiše i treći uzastopni trijumf van svog terena. Sredinom februara ga očekuju borbe u Ligi Evrope, gde će u šesnaestini finala ukrstiti koplja sa Monakom.

Na prethodnih pet duela ovih ekipa viđene su tri pobede Leverkuzena uz remi i trijumf Augzburga, taj trijumf desio se u drugom kolu ove sezone kada je današnji domaćin slavio rezultatom 1:2.

Erik Masen ima značanijih problema sa izostancima u ekipi, na večerašnjoj utakmici ne može da računa na Kardonu, Demirovića, Hana, Jaga, Strobla, Vargasa i Risa Oksforda.

Kod gosta na terenu neće biti Aranguiza, Hadsona-Odoija i Luneva, dok je pod znakom pitanja prošlogodišnji najbolji golgeter ekipe, Patrik Šik koji dugo odsustvuje zbog povrede.

Očekujemo jednu dobru utakmicu, ova dva tima vole da igraju na golove što smo i videli u njihovom prvom međusobnom susretu ove sezone, zbog toga verujemo da će tako biti i večeras.

NAŠ TIP: I1-3&II1-3 (kvota 1,90)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije