REAL VIŠE NEMA PRAVA NA KIKS: Gatuzo se nije proslavio na klupi Valensije

V.M.

02. 02. 2023. u 16:01 >> 16:01

VALENSIJA dolazi u prestonicu na zaostalu utakmicu 17. kola La lige.

РЕАЛ ВИШЕ НЕМА ПРАВА НА КИКС: Гатузо се није прославио на клупи Валенсије

Foto: Profimedia

Domaćin je za vikend remizirao sa Sosijedadom i sada zaostaje osam bodova za liderom Barselonom. Real više nema prava na kiks i nikako ne sme više da ispušta bodove na ''Santijago Bernabeu''. Valensiju je pre par dana napustio Đenaro Gatuzo kojeg će privremeno zameniti Voro Gonzalez dok uprava ne nađe dugoročno rešenje.

''Kraljevski klub'' je veći deo sezone bio na prvom mestu, ali je pao u formi pred pauzu i uz kikseve protiv Sosijedada i Viljareala u nastavku prvenstva izgubio je poziciju lidera. Problem za izabranike Karla Ančelotija su relativno slabe igre na ''Santijago Bernabeu''. Na osam susreta kod kuće Real je pokupio 18 bodova, što ne bi bilo malo za neki drugi klub ali jeste za šampiona Španije. Na poslednjih pet utakmica domaćin ima tri pobede uz remi i poraz. Ukoliko želi da odbrani titulu jednostavno više nema prava na kiks, jer ostatak La lige ne poseduje kvalitet kao dve prvoplasirane ekipe na tabeli.

Valensija beleži slabe rezultate u nastavku prvenstva i to je bio glavni razlog za rastanak sa energičnim Đenarom Gatuzom. Italijan je sedam meseci sedeo na klupi ''slepih miševa'' koji su trenutno 14. na tabeli, ali imaju samo bod više od Kadiza koji se nalazi u zoni ispadanja i vrlo lako se mogu naći u borbi za opstanak ako uskoro ne podignu formu. Gost je na proteklih pet susreta u svim takmičenjima ostvario samo jednu pobedu uz remi i tri poraza.

Ova dva tima su se već susrela ove sezone u polufinalu Superkupa Španije, nakon što je bilo 1:1 posle 120 minuta Real je slavio boljim izvođenjem jedanaesteraca.

Madriđani će na ovom duelu biti bez Davida Alabe, Lukasa i Ferlana Mendija.

Gonzalez na svom debiju na klupi Valensije neće moći da računa na usluge Domeneka, Klajverta i Nika Gonzaleza koji je povređen do kraja sezone.

Očekujemo da Real preuzme inicijativu na večerašnjoj utakmici, da dominira posedom i stvara šanse. Zbog toga verujemo u pobedu domaćina.

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,88)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja