MADRIDSKI DERBI U KUPU KRALJA: Real je slavio u prvom okršaju ove sezone

V.M.

26. 01. 2023. u 12:47 >> 12:47

231. susret gradskih rivala.

МАДРИДСКИ ДЕРБИ У КУПУ КРАЉА: Реал је славио у првом окршају ове сезоне

FOTO: Tanjug/AP

Obračun dva velika rivala u okviru četvrtfinala Kupa kralja. Atletiko pokušava da spase lošu sezonu trofejom u kupu, a Real će biti posebno motivisan pošto čeka trofej u ovom takmičenju punih devet godina. Već su se susreli jednom ove sezone, u šestom kolu La lige ekipa Karla Ančelotija slavila je na ''Vanda metropolitanu'' sa 1:2.

Nakon sjajne prošlogodšnje sezone, Real Madrid ponovo pruža jako dobre partije. Trenutno je drugi na tabeli La lige i bori se za titulu sa Barselonom, lagano je prošao grupu u Ligi šampiona i dobro igra u Kupu kralja. Za vikend je savladao Atletik Bilbao na ''San Mamesu'' rezultatom 2:0, golove su postigli Benzema i Kros.

U dosadašnjem toku Kupa domaćin je odigrao dve utakmice. Prvo je porazio Kasereno minimalnim rezultatom, a u prošlom kolu je gubio 2:0 od Viljareala na poluvremenu, ali je pogocima Vinisijusa, Militaa i Sebaljosa preokrenuo rezultat i plasirao se u četvrtfinale. Klub iz prestonice je ovo takmičenje osvajao u 18 navrata, poslednji put 2014. godine, a zanimljiv je podatak da je i tada Karlo Ančeloti sedeo na klupi ekipe.

Atletiko je vezao dve pobede i dolazi motivisan na ''Santijago Bernabeu'' da se osveti za poraz u prvom derbiju ove sezone. Četa Čola Simeonea ne blista ove sezone, nema realne šanse za titulu, katastrofalno je nastupila u Ligi šampiona, tako da joj je Kup kralja ostao kao jedina nada za trofej. U dosadašnjem toku takmičenja ''jorgandžije'' su bile bolje od Almazana, Arenteira, Real Ovijeda i Levantea. 

Što se tiče istorije popularnog ''madrilenja'' ova dva tima su odigrala 230 međusobnih susreta. Real je slavio 114 puta uz 59 remija i 57 pobeda Atletika.

Ančeloti ne može da računa na Karvahala, Alabu, Čuamenija  i Lukasa Vaskeza.

Atletiko će biti bez Markosa Ljorentea, pod znakom pitanja je Himenez, a očekuje se da od prvog minuta nastupi novo pojačanje kluba - Memfis Depaj.

Ovaj obračun je od velikog značaja za obe ekipe i očekujemo jednu tvrdu utakmicu u kojoj neće biti puno pogodaka.

NAŠ TIP: I0-1&II0-3 (kvota 1,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina