LIDS BI DA PREKINE CRNU SERIJU: Aston Vila mu je tradicionalno težak protivnik

V.M.

13. 01. 2023. u 10:22

ZANIMLjIVA utakmica 20. kola Premijer lige na ''Vila parku''.

ЛИДС БИ ДА ПРЕКИНЕ ЦРНУ СЕРИЈУ: Астон Вила му је традиционално тежак противник

Foto: Profimedia

Domaćin igra solidno nakon promene trenera i polako se penje ka gornjem delu tabele, Lids igra jako promenljvio ove sezone i trenutno je u negativnoj seriji od četiri ligaške utakmice bez pobede.

Aston Vila je u ligi nakon pauze izgubila od Liverpula, savladala je Totenhem i remizirala sa Vulverhemptonom. Preko nedelje je u FA kupu doživela neprijatno iznenađenje kada ju je Stivenejdž izbacio rezultatom 1:2. Od kada je Unaj Emeri preuzeo kormilo domaćin je na pet ligaških utakmica upisao dve pobede, isto toliko remija i poraz. ''Lavovi'' su trenutno 11. na tabeli Premijer lige sa 22 osvojena boda. Ekipa iz Birmingema solidno igra na svom terenu ove sezone, kod kuće je na devet utakmica upisala 14 bodova. Emeri je doveo prvo pojačanje od kada je preuzeo tim, to je desni bek Aleks Moreno kojeg je Vila platila 14 miliona evra Betisu.

Lids se nalazi u problemu i ne zna za pobedu u prethodne četiri ligaške utakmice. U njima je remizirao sa Njukaslom i Vest Hemom, a doživeo je poraze od Totenhema i Mančester sitija. Četa Džesija Marša igra na principu toplo-hladno ove sezone, kao i tokom čitavog mandata američkog stručnjaka. ''Paunovi'' se nalaze na 14. poziciji na tabeli sa 17 osvojenih bodova, što je samo dva više od Evertona koji je prvi tim ispod crte. Lids igra veoma slabo na gostovanjima ove sezone, na osam utakmica upisao je samo pet poena. Gost je sinoć ozvaničio dolazak mladog centarfora Hofenhajma, Žoržinja Rutera, kojeg su platili sa bonusima čak 40 miliona evra.

Što se tiče međusobnih duela tu prednost ima Vila. Gost je na prethodna četiri susreta u zvaničnim takmičenjima slavio dva puta, uz isto toliko remija.

Domaćin će na ovom meču biti bez Dendonkera, Dijega Karlosa i Mekgina, dok su pod znakom pitanja Augustinson i Meti Keš.

Džesi Marš ne može da računa na Dalasa, Greja i Sinisteru, a moguć je povratak Bamforda, kao i Foršoa.

Očekujemo dobru utakmicu sa puno prilika. Lids igra na dosta golova ove sezone i verujemo da će biti pogodaka i na ovom susretu.

NAŠ TIP: I1-3&II1-3 (kvota 1,93)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina