TEŠKO BEZ ARNAUTOVIĆA: Bolonja bez prvog strelca dočekuje "boginju provincije"

V.D.

09. 01. 2023. u 10:42 >> 10:42

BIĆE ovo prilika za večerašnje rivale da upišu prve pobede u 2023. godini.

ТЕШКО БЕЗ АРНАУТОВИЋА: Болоња без првог стрелца дочекује богињу провинције

Foto: EPA-EFE/FABIO FAGIOLINI

U poslednjem meču 17. kola Serije A večeras od 20.45 sastaće se Bolonja i Atalanta. Domaća ekipa se trenutno nalazi na 11. poziciji sa 19 osvojenih bodova i negativnom gol-razlikom od 20:26, dok su fudbaleri iz Bergama na sedmom mestu Serije A i skupili su 28 bodova.

Ekipa sa stadiona Renato Dal' Ara je loše krenula u ovoj sezoni i prvu pobedu je zabeležila tek u šestom kolu protiv Fiorentine. Nakon te pobede usledio je novi post od četiri meča bez trijumfa da bi u poslednjih pet mečeva pred pauzu za Svetsko prvenstvo u Kataru, Bolonja slavila čak četiri puta uz jedan teški poraz od Intera rezultatom 6:1 koji nije ostavio dublji trag na ekipu.

Dok se igrao Mundijal u Kataru, Bolonja je nastavila sa sjajnim partijama i zabeležila tri trijumfa u prijateljskim susretima protiv Kapfenberga, Majorke i Verone. U prvoj takmičarskoj utakmici u 2023. godini doživeli su minimalni poraz od Rome iako su prikazali odličnu partiju i bili čak možda i bolji rival na "Olimpiku".

Što se tiče Atalante, ekipa iz Bergama želi da popravi utisak od prošle sezone kada je ostala bez evropskih takmičenja. Imali su dobar start ove godine ali su pred pauzu za Katar doživeli tri vezana poraza. Ono što može da teši navijače je da su ti porazi stigli od Intera i Napolija, ali onaj od Lećea se ne može opravdati.

U prvom ovogodišnjem meču se takođe nisu proslavili. Na gostovanju Speciji stigli su do boda tek u zaustavnom vremenu kada je hrvatski reprezentativac Mario Pašalić postavio konačan rezultat, 2:2.

"Boginja provincije" bi eventualnom pobedom na večerašnjem meču preuzela poziciju broj šest od Rome i tako došla do mesta koje vodi u kvalifikacije za Ligu konferencija ali svakako i da to nije glavni cilj trenera Gasperinija koji mora da pokrene ekipu kako bi uhvatio priključak za pozicijom broj četiri koja vodi u Ligu šampiona a od koje je trenutno Atalanta udaljena šest bodova uz večerašnji meč manje.

Najveći problem za trenera Bolonje, čuvenog Tijaga Motu biće odsustvo prvog strelca ekipe Marka Arnautovića koji je doživeo povredu stopala na meču sa Romom i očekuje ga pauza od mesec dana. Pored njega ekipi neće moći da pomognu ni Zirkze i Bonifaci dok su nastupi Beroua i De Silvestrija pod znakom pitanja. Sa druge strane Gasperini ne može da računa na golmana Musoa dok još nije poznato hoće li u protokolu biti Demirala i Zapate.

Što se međusobnih susreta tiče prednost je na strani Atalante. U poslednjih pet susreta Bolonja je uspela samo dva puta da otkine bod timu iz Bergama.

Pobednika na ovom meču je teško prognozirati, a mi očekujemo tvrdu i neizvesnu utakmicu.

NAŠ TIP: I0-1&II0-3 (kvota 1,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a